Tai bus patogus papildomas prisijungimo būdas greta jau egzistuojančių prisijungimo metodų naudojant biometrinius duomenis, „Smart-ID“, mobilųjį parašą ar PIN kodų generatorių.

„(...) Banko sukurtas autentifikavimo PIN kodu būdas suteikia papildomą prisijungimo galimybę, kuri taps ypatingai aktuali laikinai sutrikus kitiems kliento identifikavimo sprendimams. Be to, tikimės, kad vartotojai įvertins patogumą savo tapatybę ir mokėjimus iki 50 eurų patvirtinti čia pat – banko programėlėje“, – sako „Swedbank“ Privačių klientų tarnybos vadovas Pavel Ladziato.

Kaip pažymi banko atstovas, naujasis tapatybės patvirtinimo PIN kodu technologinis sprendimas jau yra prieinamas daliai išmaniosios programėlės vartotojų. Tačiau siekiant užtikrinti sklandų procesą ir gerą klientų patirtį, jis bus diegiamas keliais etapais iki šių metų pabaigos.

„Klientai, kuriems funkcionalumas bus įjungtas, sulauks programėlės pranešimo su siūlymu įsidiegti šią naujovę. Atmetus siūlymą, aktyvinti programėlės PIN kodo funkcionalumą ir susikurti savo kodą bus galima išmaniosios programėlės nustatymų skiltyje bet kuriuo metu vėliau“, − komentuoja P. Ladziato.

Prisijungimo kodą turės sudaryti 5–8 skaičiai, kurių kombinacija negalės būti lengvai nuspėjama, pavyzdžiui, sudaryta iš vieno pasikartojančio skaitmens sekos. Norint prisijungti naujuoju metodu, jokių kitų papildomų veiksmų banko klientams atlikti nereikės.

Banko atstovas pažymi, kad prisijungimas programėlės PIN kodu užtikrina tokį pat saugumo lygį, kaip ir kiti jau egzistuojantys vartotojo tapatybės patvirtinimo būdai. Kliento sukurtas PIN kodas nėra saugomas programėlėje, jo nepavyks panaudoti kitame įrenginyje, nei jis buvo sukurtas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją