Pasak Latvijos Ekonominio teismo atstovės, teismo posėdyje buvo atlikti privalomi formalumai – paskelbta apie proceso pradžią, perskaityti kaltinimai.

„Pirmadienį vykusiame teismo posėdyje buvo perskaitytas kaltinamasis aktas, o kaltinamieji išreiškė savo požiūrį į kaltinimus“, – BNS komentavo teismo pirmininko padėjėja Indra Pumpurė.

Anot jos, kitas teismo posėdis vyks spalio 31 dieną.

Rygos teismas bylą turėjo pradėti nagrinėti dar rugsėjo pabaigoje, tačiau byla nebuvo atversta, nes D. Jacka dėl ligos negalėjo atvykti į teismo posėdį.

D. Jacka pirmadienį BNS patvirtino, jog nuotoliniu būdu dalyvavo Rygos teismo posėdyje, o jam pateiktus kaltinimus atmeta.

„Nesutinku su pateiktais kaltinimais man. Pasitikiu Latvijos teisėsauga ir teismų sistema. Viliuosi, kad greitai pasibaigs sis nesusipratimas, kuriame esu atsidūręs“, – komentare BNS teigė D. Jacka.

Pasak jo, išsamiau jis galės kalbėti, „kai tik leis aplinkybės“.

Apie tai, kad ilgą laiką šioje byloje liudininko statusą turėjęs verslininkas birželį tapo įtariamuoju, portalui vz.lt yra patvirtinęs pats D. Jacka – jis sakė neturintis jokių sąsajų su kitais bylos kaltinamaisiais, išskyrus tai, kad po jo kreipimosi į teisėsaugą šiems asmenims ir bendrovėms buvo pateikti kaltinimai.

Rygos apygardos prokuratūra yra informavusi BNS, jog Ekonominiam teismui gegužę perdavė bylą, kurioje įtarimai pareikšti septyniems fiziniams asmenims ir dviem Latvijos įmonėms.

Prokuratūros teigimu, kaltinimai susiję su Rygos savivaldybės kompanijos „Rigas namu parvaldnieks“ 2013-2018 metais skelbtais liftų priežiūros konkursais. Vienas kaltinamųjų jiems teikė pasiūlymus žinodamas, kad jo atstovaujamoje įmonėje nepakanka darbuotojų užtikrinti sutarties vykdymui.

Anot Rygos prokuratūros, už darbus buvo sumokėta per 2 mln. eurų, iš jų daugiau nei 1,9 mln. eurų buvo „išplauti“, pervedant lėšas į kitų susijusių įmonių sąskaitas.

Už pinigų plovimą Latvijoje numatoma 3–12 metų laisvės atėmimo bausmė.

„Civinity“ birželį teigė, kad pranešimai apie D. Jackai Latvijoje pareikštus kaltinimus dėl galimo pinigų plovimo Rygoje grupės įmonių veiklai įtakos neturės, nes nė viena grupės bendrovė nėra proceso dalyvė.

„Civinity“ grupė vienija per 30 įmonių, kurios prižiūri 10 mln. kv. metrų gyvenamųjų namų ir komercinių pastatų, joje dirba 1,5 tūkst. darbuotojų Lietuvoje, Latvijoje ir Didžiojoje Britanijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją