"Švyturio-Utenos alaus" akcininkai pernai gautą pelną paskirstė pirmadienį vykusiame akcininkų susirinkime. Akcininkams nutarta iš viso išmokėti 91,804 mln. litų dividendų, arba po 3,89 lito vienai akcijai. Dividendų mokėjimui bus panaudotas ne tik 2005-ųjų pelnas, bet dar ir pervedimai iš rezervų.

Pernai „Švyturys-Utenos alus" akcininkams išmokėjo 90,388 mln. litų dividendų, arba 3,83 lito už vieną akciją.

Šiemet bendrovės vadovai prognozuoja pajamas augsiant ne mažiau kaip 10 proc., labiausiai didėjant kitos produkcijos – sidro, geriamojo vandens bei alkoholinių kokteilių pardavimams.

Alaus darykla, pernai investicijoms skyrusi 7 mln. litų, šiemet numato investuoti virš 15 mln. litų. Maždaug pusė visų investicijų atiteks gamybos modernizavimui, o kita dalis – rinkodaros projektams, naujų produktų, inovacijų įdiegimui bei darbuotojų mokymui ir tobulinimui.

„Švyturys-Utenos alus“ yra didžiausia šalyje alaus darykla, užimanti 47,3 proc. vidaus rinkos.

"Švyturio-Utenos alaus" pagrindinis akcininkas yra Skandinavijos koncernas "Baltic Beverages Holding", valdantis 75,85 proc. bendrovės akcijų. Koncerno akcijas lygiomis dalimis - po 50 proc.- valdo dvi pasaulio alaus milžinės - Danijos "Carlsberg" bei Didžiosios Britanijos "Scottish&Newcastle".

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją