Pirmajame projekto etape įmonė planuoja 16 tūkst. kv. metrų ploto sandėlį Biruliškių kaime. Pasak „Sirin development“ rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovės Vaidos Burvienės, sandėlio statybas preliminariai planuojama pradėti kitų metų pavasarį ir užbaigti iki 2023-ųjų pabaigos, o investicijos turėtų siekti apie 11 mln. eurų.

„Sandėlio pastatas projektuojamas vieno tūrio, vieno aukšto. (...) Iš viso yra numatyti 8 įėjimai į pastatą ir 24 krovos vartai. (...). Projektuojama, kad preliminarus lengvojo transporto srautas bus apie 200 vienetų per diena, o sunkiojo apie 50 vienetų per dieną. Projektuojamas srautas pasiskirstęs tolygiai dienos bėgyje“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

V. Burvienės teigimu, artimiausiu metu bendrovė Kauno LEZ planuoja pradėti ir daugiau nei 47 tūkst. kv. m ploto sandėlių vystymą Gamybos gatvėje.

„Iš viso Kauno LEZ teritorijoje, 12 hektarų plote, „Sirin Development“ statys 63 tūkst. kv. m ploto sandėlius, į kuriuos investicijos sieks 44 mln. eurų“, – BNS Plius sakė V. Burvienė.

Pasak „Sirin Development“ vadovo Laurynas Kuzavo, Lietuvos rinkoje modernių ir tvarių sandėlių paklausą augina į vidaus rinką orientuotas verslas, ieškantis lanksčios ploto pasiūlos, energetinio efektyvumo bei darbuotojų lūkesčius atitinkančios darbo aplinkos. Anot jo, Kauno LEZ teritorijoje, kuri yra įsikūrusi strategiškai patrauklioje vietoje bei pasižymi išvystyta infrastruktūra, įsikūrusiems verslams yra taikomos mokesčių ir kitos veiklos vykdymo lengvatos.

„Patogi lokacija ir galimybė greitai, nelaukiant kelerių metų, išsinuomoti didesnes nei 1 tūkst. kv. metrų ploto sandėliavimo patalpas, ypač aktualu toms įmonėms, kurios svarsto plėtros galimybes ar siekia optimizuoti logistikos kaštus ir užtikrinti greitesnį klientų aptarnavimą šalyje“, – komentavo L. Kuzavas.

Šiuo metu „Sirin Development“ Kauno regione valdo du 40 tūkst. kv. metrų ploto sandėlius, į kuriuos iš viso buvo investuota 20 mln. eurų. Tikimasi, kad „Sirin Development“ bendros investicijos į sandėlius Kauno rajone iki 2026 metų pabaigos sieks 100 mln. eurų, o pastatytų ir vystomų sandėlių plotas – daugiau nei 150 tūkst. kv. metrų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją