Lietuvos apeliacinis teismas rugsėjo 27 dieną paliko nepakeistą Vilniaus apygardos teismo nutartį, kuria teismas pernai lapkritį „Alkestos“ ieškinį tenkino iš dalies ir nusprendė, kad direkcija teisėtai „Alkestai“ nesumokėjo 13,2 tūkst. eurų.

Bendrovė buvo apskundusi teismo sprendimą, kuriuo ji nesutiko, kad delspinigiai ir bauda skaičiuojami vertinant kelių Daugai–Alytus ir Daugai–Ūta sankryžos rekonstravimo į žiedinę sankryžą darbų užbaigimo terminą ir kitas aplinkybes – ji siekė, kad direkcija grąžintų nesumokėtus 25 tūkst. eurų.

„Pirmosios instancijos teismas tinkamai aiškino ginčo šalių viešųjų pirkimų sutartinius santykius reglamentuojančių nuostatų turinį bei teisingai įvertino bylos faktinių aplinkybių ir įrodymų visumą“, – teigiama Apeliacinio teismo nutartyje.

Pagal 558 tūkst. eurų vertės sutartį, darbai prasidėjo 2020-ųjų kovo 15-ąją ir turėjo būti užbaigti per penkis mėnesius – tų pačių metų rugpjūčio 16-ąją, tačiau „Alkesta“ statybų užbaigimo aktą direkcijai pateikė 2021 metų gegužės viduryje.

Papildomo laiko prireikė paaiškėjus, kad viena įrengta saugumo salelė patenka už kelio žemės sklypo ribų, todėl turėjo būti formuojamas naujas žemės sklypas.

LAKD su bendrove buvo sutarusios, kad laiku nepateikus ir neįregistravus statybos užbaigimo akto „Alkesta“ mokės tūkstančio eurų baudą – jos skyrimo ir dydžio bendrovė neginčijo.

Atsiskaitant už atliktus darbus LAKD sumokėjo „Alkestai“ 25,5 tūkst. eurų mažiau nei numatyta sutartyje – šią sumą išskaičiavo kaip delspinigius už 177 dienas bei baudą dėl laiku neįvykdytų darbų. Vis dėlto Vilniaus apygardos teismas pernai lapkritį nurodė, kad direkcija turėjo teisę skaičiuoti delspinigius tik už 96 dienas, todėl 11,2 tūkst. eurų bendrovei nesumokėjo nepagrįstai.

„Alkesta“ apeliaciniu skundu siekė nubraukti visą skolą, o LAKD savo atsiliepime į jį prašė skundą atmesti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją