Daugelis įmonių praneša, kad numatomos išlaidos elektros energijai padidės daugiau nei 500 proc., o kai kurios jau buvo priverstos užsidaryti, skelbia independent.co.uk.

Niukasle įsikūrusio labdaringa veikla užsiimančio baseino ir sporto salės „Jesmond Pool and Gym“ atstovai surengė apklausą: „Kiekvieną savaitę daugiau nei 1000 plaukimo pamokas lankančių žmonių prausiasi po dušu. Suvartojamas nemažas vandens ir elektros energijos, reikalingos jam pašildyti, kiekis. Gal galėtumėte po dušu praustis namuose, o ne baseine?“

„Jesmond Pool and Gym“ operacijų vadovas Philas Drape’as nurodė: „Mūsų klientų apklausa buvo išsiųsta ruošiantis sudaryti kitų metų biudžetą, kai baigsis mūsų elektros tiekimo sutartis. Šiuo metu už vieną kilovatvalandę mokame 12 pensų (apie 14 euro centų). Vyriausybės nustatytos elektros kainų verslui lubos ateinantiems šešiems mėnesiams yra 21 pensas už kilovatvalandę (24 euro centai). Tai 75 proc. brangiau. Tikrai nenorime išaugusių kainų naštos perkelti ant mūsų klientų pečių. Juk jie čia ateina laisvalaikiu, kad pagerintų savo sveikatą.“

Kamlforde, Kornvalyje, esančiame bare „The Masons Arms“ pirmadieniais apšvietimui naudojamos tik žvakės, siekiant sumažinti elektros sąnaudas. Baro savininkai Katy Chawner-Woods ir Alanas Woodsas žvakes perka urmu.

„Viskas brangsta. Negalime vis bandyti kompensuoti sąnaudas klientų sąskaita, reikia susitaikyti su situacija, – „The Guardian“ sakė jie. – Esame tokioje pačioje padėtyje, kaip ir smulkusis verslas. Kažin ko neprigalvosi. Žmonės svarsto įvairias strategijas, nusprendžia keletą dienų per savaitę nedirbti arba apskritai užsidaro.“

„Mes sugrįžtame į 1753-iuosius, kai „The Masons Arms“ pirmą kartą atvėrė duris“, – pridūrė savininkai.

Šiaurės Mančesteryje veikiančio baro valdytojas pareiškė verčiau dirbsiąs žvakių šviesoje, nei lankstysiąsis „beprotiškiems“ elektros energijos kainų šuoliams. Kallumas Nolanas, kuriam priklauso Midltone stovintis baras „The Crown Inn“, sakė, kad svarsto nebemokėti už elektrą, nes kitą mėnesį ji pabrangs 200 proc.

Velse maisto inspektoriai nuogąstauja, kad įmonės išjungs šaldytuvus, norėdamos sutaupyti. Jų teigimu, jau gauta informacijos apie tokius planus.

Trure esančio baro „The Thomas Daniell“ savininkas pranešė kitą mėnesį vieną dieną visiškai nevartosiąs elektros, be to, dėl išaugusių kainų buvo priverstas uždaryti barą pirmadieniais ir antradieniais.

Baro vadovas Jamie’is Hiltonas Lavenderis: „Visi patiria sunkumų dėl pragyvenimo išlaidų. Situacija darosi nevaldoma.“

Futbolo klubai galėtų lygos ir FA taurės varžybas savaitgaliais rengti anksčiau, kad nereikėtų naudoti apšvietimo. Beveik du trečdaliai iš 40 apklaustų klubų patvirtino, jog svarsto paankstinti rungtynių laiką.

Praėjusią savaitę JK Vyriausybė pranešė, kad ateinančius šešis mėnesius elektros energijos kainos įmonėms, labdaros organizacijoms ir viešajam sektoriui turėtų sumažėti beveik per pusę, vadovaujantis naujomis laikinomis lubomis. Pagalbos sulauks ir ligoninės bei mokyklos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją