„Aš esu Artiomas, vienas iš Visagine esančios kavinės „Sava“ įkūrėjų“, – prisėdus pačioje kavinėje prisistato jos direktorius.

Jis aiškina, kad pagrindinė priežastis, kuri lėmė naujo verslo pradžią buvo ta, kad mieste trūkę tokios vietos, kur lankytojai galėtų ateiti atsigerti skanios kavos.

„Dėl to ir nusprendėme ją įkurti. Norime visus atėjus supažindinti su išskirtine kava, arbata, jos gėrimo ceremonija, kultūra, naujausiomis pasaulio tendencijomis.

Mūsų regione trūksta tokių vietų. Visagine tokios vietos nebuvo“, – pasakoja Artiomas.

Patalpas, kuriose sėdime ir šiandien įsikūrusi kavinė, verslo įkūrėjai nuomojasi.

„Čia anksčiau irgi buvo kavinė, panašaus formato. O praėjusių metų gegužę vėl buvo paskelbtas konkursas jas nuomotis ir mes jį laimėjome.

Čia nuo gegužės užvirė remontas, o atsidarėme su vasaros pradžia – birželio 1-ąją“, – sako jis.

Anksčiau vyrai, kaip tikina, jokios patirties panašiame versle neturėjo.

Artiomas pats sako esantis elektronikos inžinierius, o jo kolegos ir bendraįkūrėjai užsiima stomatologija bei taip pat elektronikos inžinerija.

„Aš pats pagal specialybę nedirbu, mano visas laikas čia, kavinėje.

Atsiradus daug darbų, čia reikėjo praleisti daugiau laiko, buvo daug klausimų, todėl teko palikti anksčiau turėtą dabą“, – atvirai sako Artiomas ir tikina, kad jei ir ne kavinė, ko gero, jis vis tiek būtų keitęs sritį.

Kiek reikėjo investicijų renovuoti patalpas ir pradėti naują veiklą, vyras pasakyti nenori, tačiau išduoda planuojantys, kad vieta atsipirks per 5-10 metų.

Esant aukštai infliacijai, patys klientai, pasak jo, dažnai pakomentuoja, kad kainos galėtų būti ir žemesnės, tačiau pirkti neatsisako.

„Žmonės visada sakys, kad per brangu. Parduotuvėse kainos taip pat kyla“, – teigia jis.

Vasaros metu, kaip aiškino, čia daugiausia užsukdavo miesto aplankyti atvykę svečiai, taip pat vietiniai emigrantai, trumpam grįžę į Visaginą, bet kavinė, kaip patikslina, dirbs ne tik vasarą, o ištisus metus. Kai lankomės vyras aiškina, kad šiuo metu turi 7 darbuotojus.

„Aš pats kartais padedu kolektyvui, dirbu barista“, – sako jis.

Kol kalbamės, kavinėje svečiuojasi ir vienos konditerijos įmonių vadovų Vladimiras, kurio žmona gamina skaniausius konditerijos gaminius, o juos rasti galima tik šioje kavinėje.

„Mano žmona gaminti mokėsi įvairiausiuose kursuose Prancūzijoje, Italijoje, todėl turi daug patirties.

Aš pats prisidedu kiek galiu ir kiek moku, bet daugiausia gamina ji. Išėjo taip, kad pradėjome dirbti su šia kavine. <...> Miestas mažas, suradome vieni kitus“, – sako jis ir patikina, kad sostinėje tokių desertų tikrai niekur nerasime.

„Produktai – ekologiški. Jei lygintume, kaip automobilius – būtų „Rolls-Royce“ klasė“, – juokiasi jis.

Kol kas šeima desertus gamina savo namuose, tačiau netrukus planuoja atsidaryti ir savo studiją.

„Kai atsidarysime studiją, galimai desertus gaminsime ir kitiems“, – sako Vladimiras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją