Seimo vakarinis posėdis ketvirtadienį skirtas opozicinių frakcijų darbotvarkei ir prasidėjo nuo diskusijos „Būtini darbai darbo vietų išsaugojimui – ką būtina padaryti?“.

Joje pranešimus skaitė Viešojo maitinimo įstaigų asociacijos vadovas Liutauras Čeprackas, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė, Šiltnamių asociacijos pirmininkas Evaldas Masevičius, Lietuvos kelionių verslo asociacijos viceprezidentas Udrius Armalis, Nacionalinės sanatorijų ir reabilitacijos įstaigų asociacijos valdybos narys Rimantas Černiauskas, Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos prezidiumo narys Ramūnas Damalakas ir Medienos taros gamintojų asociacijos atstovas Vaidas Dungveckis.

Stebint tiesioginę posėdžio transliaciją buvo galima pamatyti, kad Seimo narių salėje nėra itin daug. Kiek tiksliai jų susirinko neaišku, nes diskusijos klausimui registruotis nereikėjo. Tačiau, pavyzdžiui, rytiniame posėdyje balsuojant dėl darbotvarkės buvo užsiregistravę 120 iš 141 Seimo nario.

Verslo atstovai Seime

Valdantiesiems nerūpi?

L. Savickas „Delfi“ sakė, kad diskusijos metu iš valdančiųjų salėje matė Mykolą Majauskas, Andrių Vyšniauską, R. Morkūnaitę-Mikulėnienę, Kazį Starkevičių, Liną Slušnį, Andrių Kupčinską, Vytautą Mitalą, Artūrą Žukauską, Viktorą Pranckietį.

„Panašu, kad valdantiesiems net nerūpi, o gal per skaudu sužinoti, kokioje realybėje šiandien Lietuvos verslas turi priimti sunkius sprendimus dėl savo veiklos tęstinumo, darbo vietų išsaugojimo.

Būtent apie tai yra ši diskusija. Skirtingų verslo segmentų, skirtingų sektorių atstovai nevyniodami, tiesiai į akis parlamentarams dėsto, kaip viskas iš tikrųjų yra jų akimis. Stebime, kad didžioji dalis valdančiųjų pasirinko nebūti ir tikriausiai negirdėti“, – sakė jis.

Lukas Savickas

Seimo narys pridūrė, kad verslininkams turėtų būti nesmagu kalbėti pusiau tuščioje salėje.

„Manau, kad tai nepagarba atvykusiems svečiams, kurie šiandien atėjo trumpai ir aiškiai išdėstyti savo matymą, į kurį reaguojant parlamentas galėtų operatyviai ieškoti reikiamų sprendimų“, – sakė jis.

Viską supranta

Savo ruožtu R. Morkūnaitė-Mikulėnienė sakė, kad pati buvo salėje. Taip pat joje matė pagrindinių komitetų pirmininkus, socialinių reikalų ir darbo ministrę Moniką Navickienę ir kitus kolegas.

„Tikrai, nežinau – nereikėtų pasiduoti tokiems pakiršinimams, kad kažkam neįdomu. Girdime ir sekame.

Be to, yra galimybė žiūrėti nuotoliu. Suprantame jautrumus, lūkesčius, niekas nenori, kad būtų blogiau“, – sakė ji.

Pašnekovė taip pat patikinimo, kad valdantieji tikrai nesitarė diskusijoje nedalyvauti ar pan.

Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė

Laukia sprendimų

Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Andrius Romanovskis „Delfi“ kalbėjo, kad ginčai tarp opozicijos ir valdančiųjų bent trumpam turėtų būti pamiršti, būti susitelkta, o verslas neturėtų tapti spardomu kamuoliu.

„Didžiausia baimė yra tai, kad verslo problemos netaptų karšta bulve tarp valdančiųjų ir opozicijos. Ką mes matome, tai Vyriausybė vėluoja su reakcija, tada temos imasi opozicija ir kita pusė tai jau mato kaip rungtyniavimą tarpusavyje. Tada mes, galiausiai, liekame futbolo kamuoliu, kuris mušinėjamas į vieną ar kitą pusę.

Mūsų vienintelis lūkestis, kad abi pusės sugalvotų ir sėstų kartu bei kalbėtųsi. Nes kitu atveju tai kontraproduktyvu. Jei kiekviena pusė visad galvos, kad kita pusė bando užsidirbti politinius dividendus, o neišspręsti klausimo, tai aišku, mes taip ir liksime futbolo kamuoliu, kurį visi spardo iš pozicijos į opoziciją“, – sakė jis.

Andrius Romanovskis

Kaip pridūrė, dabar Seime reikėtų susitelkimo.

„Verslui neįdomu, kas į kieno pusę pila vandenį. Reikia sprendimo“, – sakė A. Romanovskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)