Kavinės „Audit“ savininkė Eurika Gusarovienė pasakoja, kad sunkų sprendimą lėmė itin aukštos elektros kainos.

„Liepą gavome 238 euraus, plius ESO – apie 90 eurų, o rugpjūtį iš „Ignitis“ gavome 2399 eurus, plius ESO – 150 eurų. Anksčiau turėjome labai gerą sutartį su „Elektrum“, buvo apie 8 centus, o rugpjūtį, deja, – 75 centai“, – sumas vardija verslininkė.

Kol kas ji nemato jokių galimybių veikti ir aptarnauti klientus.

„Kitos kavinės galbūt toliau dirba, kol turi tokias pat geras sąlygas, kaip ir mes turėjome liepą. Šiandien esame tiesiog išmesti iš rinkos, nes praradome konkurencingumą“, – pažymi E. Gusarovienė.

„Kol nebus fiksuotos kainos, ir verslas negalės susiskaičiuoti ir susiplanuoti savo išlaidų, kol kas jokių galimybių daugiau nematome“, – pabrėžia ji.

Šiame versle moteris dirba nuo 1998 m. o su kavine „Audit“ dirba nuo 2005 m., t. y. 18 metų. Šeimos verslas per šį laiką atlaikė ne vieną krizę, veikla nebuvo sustabdyta per pandemiją.

„Kovidas dar pakankamai mus laikė, susimažinome kolektyvą, už prastovas gavome paramą, tai kažkaip išsisukome. O elektros sąskaitos dabar tuos paskutinius tris žmones nubloškė“, – pasakoja Kelmės verslininkė.

Pirmadienio popietė Vilniuje

Apie užsidarymą paskelbta ir „Audit“ feisbuko puslapyje. Įraše šeimos verslas rašo, kad norint išsilaikyti, dienos pietų kainas tektų užkelti iki 60 eurų.

„Verslai, kurių sutartys baigiasi dar negreit, laikykitės ir ruoškitės, šios sąskaitos ankščiau ar vėliau jus pasieks. Kad ir kaip gaila, bet teks matyti kaip ilgai puoselėti verslai yra priverstinai uždaromi.

Pabaigai norime pasiųsti velniop mūsų valdžią, nes vienintelė „pagalba“, kurią jie pasiūlė, tai už jų siūlomas paskolas įsigyti ir susimontuoti saulės kolektorius, o pažadėtų Covid-19 išmokų dar taip ir nesulaukėme, pažadėti pinigai dar vis neišmokėti“, – rašė verslininkai.

„Mes nieko prieš įsirengti saulės elektrinę, bet šiai dienai skaitliukas sukasi, mes vis tiek turėtume stabdyti veiklą, kol gautume paskolą elektrinės įrengimui“, – LNK žinioms aiškino E. Gusarovienė.

Visas LNK reportažas: