„Dabar svarbiausia yra veiklos atkūrimo ir stabilaus veikimo sąlygos. To mes laukiame iš bendrovės. Čia laikinas administratorius nieko negali nei padėti, nei pakenkti. Problema yra žaliavų tiekimas, produkcijos pardavimo galimybės ir jos kainos. Ir čia yra pačios įmonės veikimo ir iniciatyvos klausimas“, – Darbo partijos frakcijoje antradienį sakė G. Norkūnas, atsakydamas į parlamentaro Vytauto Gapšio klausimą.

„Kai įmonė pateiks galimybes dėl nenutrūkstamo žaliavų užsitikrinimo, tada žiūrėsime, kokiu veiklos modeliu tai galėtų tęstis, kad tai būtų tvarus gamybos atkūrimas, o ne mėnesiui ar dviem“, – pridūrė jis.

„Ar manote, kad „Lifosos“ toks administravimas, kaip dabar yra, yra pasiteisinęs? Ar nereikia daryti pokyčių? Nes įmonė stovi ir sukelia Kėdainiams tam tikrų socialinių problemų dėl šildymo kainų“, – viceministro klausė V. Gapšys.

BNS anksčiau rašė, kad neveikianti „Lifosa“ nebetiekia pigesnės šilumos Kėdainiams, todėl bendrovė „Panevėžio energija“ ketina užkurti jos katilinę Kėdainiuose. Dėl to regiono gyventojams šildymas gali brangti iki 16 procentų.

„Lifosos“ gamyba nuo rugsėjo 14-osios antrą kartą šiemet sustabdyta dėl staigaus ir didelio gamtinių dujų kainos šuolio, kelis kartus išaugusios amoniako kainos, taip pat sustojusios vienintelės amoniako tiekėjos „Achemos“ veiklos.

Europos Sąjungai kovo 9-ąją paskelbus sankcijas Kremliui artimam Rusijos oligarchui Andrejui Melničenkai buvo įšaldytos „Lifosos“ sąskaitos, o balandžio 10-ąją įmonė veiklą sustabdė. Gegužės 24-ąją darbą pradėjo laikinoji administratorė bendrovė „Financų guru“, kurios užduotis – užtikrinti įmonės veiklą nepažeidžiant tarptautinių sankcijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją