Pasak Akmenės LEZ direktorės Linos Mockutės, ši plėtra potencialiems ir esamiems investuotojams kuria įvairialypę vertę: leidžia dar efektyviau pasinaudoti geografiniais privalumais, gerina sąlygas darbuotojams, tiekėjams, stiprina mobilumo galimybes pačioje teritorijoje.

„LEZ sėkmė didžiąja dalimi priklauso ne tik nuo taikomų mokestinių lengvatų ir darbo jėgos pasiūlos, bet ir nuo joje esančių sąlygų. Tiek užsienio, tiek mūsų šalies patirtis rodo, kad verslas ypač vertina patogumą – skirtingas susisiekimo opcijas, išmanius komunikacinius sprendimus, rūpestį jų darbuotojais. Akmenės LEZ visa tai gali pasiūlyti, tačiau sėkmę vertinsime pagal potencialių investuotojų susidomėjimą“, – teigia L. Mockutė.

Įgyvendinant vadinamąjį LEZ plėtros projektą „SmartParkas LT“ dalyje teritorijos per mažiau nei dvejus metus buvo įrengtos naujos geležinkelio atšakos, nutiesti vidaus keliai, įrengta 15 tūkst. kv. m sunkiasvorio transporto stovėjimo aikštelė, nutiestas Naująją Akmenę ir Akmenės LEZ jungiantis dviračių takas, pasirūpinta jo apšvietimu, įdiegta kita infrastruktūra.

Akmenės LEZ

L. Mockutės teigimu, „SmartParkas LT“ projektu sukurta nauja infrastruktūra padės sėkmingai išspręsti ir nuolat augančių transporto srautų judėjimą Akmenės LEZ teritorijoje.

Šiuo metu visi darbai teritorijoje yra baigti. Tai žymi rugpjūčio mėnesį sudarytas statybos užbaigimo aktas. Paskutiniajame etape baigiami kadastrinių duomenų atnaujinimai.

Projektas didžiąja dalimi finansuojamas ES struktūrinių fondų lėšomis. Pirmojo etapo darbus atliko UAB „Gargždų geležinkelis“, antrojo – UAB „Plungės lagūna“.

Akmenėje įsikūrusi LEZ yra jauniausia iš visų 7–ių šalyje veikiančių, išnuomota daugiau kaip trečdalis turimos teritorijos.

Akmenės LEZ pietinėje dalyje jau veikia moderniausia tarptautinės investicinės VMG grupės medienos drožlių plokštės gamykla, į kurią investuota 146 mln. eurų ir sukurta 140 naujų darbo vietų. Šioje teritorijoje iki 2025–ųjų kompanija ketina įgyvendinti rekordines investicijas ir taip sukurs apie 1000 naujų darbo vietų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją