Marcas Schattenbergas iš „Deutsche Bank Research“ prognozuoja, kad kitais metais bendrasis vidaus produktas sumažės net 3,5 proc., kitų ekonomistų vertinimu, nuosmukis bus kiek mažesnis, bet paveiks visas didžiausios Europos ekonomikos dalis.

„Ekonomikos nuosmukis paliks pėdsaką ir darbo rinkoje“, – sakė Fritzi Köhler-Geib, valstybinio plėtros banko KfW vyriausioji ekonomistė. Prognozuojama, kad pirmiausia nukentės privatūs namų ūkiai ir jų perkamoji galia. „Dėl didelės infliacijos privačių namų ūkių finansinė padėtis nuo metų pradžios gerokai pablogėjo“, – teigia F. Köhler-Geib. „Tikimasi, kad realiosios pajamos antrąjį pusmetį toliau mažės“, – sakė ji.

Panašios nuomonės laikosi M. Schattenbergas: „Daugelis namų ūkių susidurs su pastebimu realių pajamų praradimu“, – sakė jis. „Allianz Group“ ekonomistė Katharina Utermöhl dar aiškiau apibendrino situaciją: „Visi iš krizės išeisime skurdesni“. Pasak jos, Vokietija išgyvena didžiausią krizę per pastaruosius 50 metų.

„Daug didesnę, nei buvo didžioji finansų krizė ir euro zonos skolų krizė“, – sakė ji. Dabar, pasak jos, reikia sušvelninti infliacijos skausmą, viena vertus, per valstybės fiskalinės politikos priemones, bet taip pat ir privatiems asmenims taupant.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją