Optimizuoja veiklą

Rimi Lietuva“ atstovė Gabrielė Šerėnienė pasakojo, kad prekybos tinklas nuolat komunikuoja su savo partneriais atnaujindami informaciją apie jų tiekiamas prekes ir į pokyčius operatyviai reaguoja.

Ji neslėpė, kad ir šiuo metu dėl išaugusių energijos ir žaliavų kaštų, gamintojai reaguoja į padidėjusias sąnaudas.

„Dėl išaugusių energijos ir žaliavų kaštų gamintojai optimizuoja savo asortimentą, atsisakydami mažiau populiarių prekių, ieškomi sprendimai, kaip dar labiau efektyvinti logistiką.

Tokie veiksmai yra būdingi sudėtingesniais laikotarpiais, kai dėl verslo sąlygų įmonėms tenka keisti prioritetus“, – aiškino ji.

Kiek tiksliai asortimentas sumažėjo, atstovė pasakyti negalėjo.

„Atvejų, kai gamintojai siaurina savo asortimentą neturime daug, situacija tikrai nėra kritinė – pavienių reiškinių yra sūrio, apdorotos mėsos, sultinių kategorijose“, – atskleidė ji ir sakė, kad daugiau apie tai galėtų papasakoti patys gamintojai.

„Kaip ir visada stengsimės užtikrinti, kad kiekvienoje kategorijoje mūsų pirkėjai turėtų pasirinkimą ir jokių prekių jiems nepritrūktų.

Nuolat bendradarbiaujame su tiekėjais, norėdami savo klientams pasiūlyti geriausias prekes, todėl nuolat svarstome asortimento atnaujinimo galimybes, tai darysime esant bet kokiai ekonominei situacijai“, – sakė G. Šerėnienė.

Nerimą kelia „Grigeo“ situacija

Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis pasakojo, kad nors gamintojai tam tikrų produktų gamybos jų prekybos tinklui kol kas nenutraukė, nerimą kelia jau kuris laikas dėl brangusių energijos kaštų nedirbusi „Grigeo Klaipėda“.

„Jie sustabdė gamybą. O iš to išplaukia ir kita problema, kad nėra kam priduoti makulatūros Lietuvoje, nes jie yra supirkėjai“, – kalbėjo D. Ryliškis. Redakcija patikslina, kad šiuo metu įmonė supirkimą atnaujino ir veiklą vėl pilnai vykdo.

Pasak jo, bendrai rinkoje iš gamintojų dėl augusių energijos kainų jaučiamas didžiulis nerimas.

„Jie kainos ir pasiūlymų atžvilgiu pasidarė nelankstūs. Bet tai suprantama, jie ir negali būti lankstūs.

Anksčiau jie siūlydavo nuolaidas, akcijas, dabar jau ne, nes nebėra iš ko. Gerai tai, kad kiek tai liečia ilgesnio galiojimo produktus, jie dar turi atsargų <...> “, – įspėjo D. Ryliškis.

Pokyčiai nepalietė

Prekybos „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė aiškino, kad kol kas jų valdomame prekybos tinkle iš gamybos nebuvo išimta nė viena prekė.

Teigta, kad pokyčiai bendrai nepalietė nei tiekėjų prekių, nei tinklo privačios etiketės ženklų.

Panašiai kalbėjo ir „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Komentuoja Ernesta Dapkienė.

„Prekių trūkumo nejaučiame ir tiekimas tiek maisto produktų, tiek buities prekių šiuo metu vyksta įprastai.

Be to, visada esame pasirengę ieškoti alternatyvių tiekėjų, kad klientams užtikrintume prekių, jeigu jų tiekimas sutriktų, pasirinkimą.

Kol kas nėra nutrauktų sutarčių“, – sakė ji.

Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė tikino, kad kol kas prekybos tinklas su gamybos trukdžiais taip pat nesusidūrė.

„Beveik 90 proc. mūsų asortimento sudaro mūsų privačių prekių ženklų produktai.

Jie apima įvairias prekių kategorijas – nuo pieno produktų, mėsos gaminių ir kitų maisto prekių iki švaros, kosmetikos priemonių ar prekių vaikams. Pastebime, kad palankumas ir pasitikėjimas privačiais prekės ženklais nuolat auga. Tai lemia ir žymius pokyčius žmonių elgsenoje – gyventojai tampa racionalesniais pirkėjais ir yra linkę mažiau permokėti už žinomus prekių ženklus bei taip sutaupyti, jei tokią pat kokybę gali nusipirkti už mažesnę kainą“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)