„Nuolat investuojame į naujus inovatyvius sprendimus, kurie padeda efektyvinti veiklą ir gerinti pirkėjų patirtį. Tikime, kad autonominis pristatymas mūsų klientams bus įdomus ir patogus. Autonominis automobilis veikia be vairuotojo ir prekes vienu metu gali pristatyti į kelias vietas. Kadangi šis automobilis varomas elektros varikliu, tai dar vienas būdas užsakymus pristatyti aplinkai draugišku būdu“, – sako Tadas Norušaitis, startuolio „LastMile“ vadovas ir bendraįkūrėjas.

Bandomasis projektas bus vykdomas tris mėnesius, nuolat plečiant autonominio automobilio aptarnaujamą teritoriją. Autonominis pristatymas bus visiškai nemokamas. Užsisakę prekes pirkėjai gaus trumpąją žinutę su informacija, kada atvyks autonominis automobilis, ir kodą, kurį suvedus atsirakins autonominio automobilio durelės. Atvežęs užsakymą automobilis pirkėjo lauks iki 10 min.

„LastMile“ autonominis automobilis

Prekybos tinklo „Iki“ generalinė direktorė Nijolė Kvietkauskaitė sako, kad prekybos tinklas nuolat ieško inovatyvių sprendimų, kurie prisideda prie dar geresnės apsipirkimo patirties, ir diegia pažangiausias inovacijas, kad lanksčiau ir patogiau galėtų aptarnauti savo pirkėjus.

Sostinės Balsių rajonas autonominio pristatymo projektui pasirinktas dėl patogios eismo infrastruktūros ir gatvių tinklo. Autonominis automobilis važinės čia leidžiamu 30 kilometrų per valandą greičiu. Skaičiuojama, kad autonominis pristatymas padeda sumažinti pristatymo sąnaudas, yra ekonomiškai efektyvesnis ir tvaresnis nei naudojant įprastus automobilius.

„LastMile“ autonominis automobilis

Autonominiai automobiliai Lietuvoje pristatomi su šią technologiją vystančia bendrove „Clevon“ iš Estijos. „Clevon 1“ modelio autonominiai automobiliai jau pradėti eksploatuoti Estijos gatvėse, išbandyti Olandijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją