Patikslino, dėl ko verslui gėda

„Vinted“ bendraįkūrėjas, Lietuvos startuolių asociacijos „Unicorns Lithuania“ valdybos pirmininkas Mantas Mikuckas laidos pradžioje patikslino išsakytus žodžius, kad dėl kai kurių verslininkų pasisakymų kyla gėda. Anot jo, dabar problemos nesprendžiamos iš esmės.

„Visų pirma, patikslinsiu, dėl ko gėda (verslui). Gėda dėl to, kad kai kurie verslo atstovai išstoja su pasisakymais, kad reikia pirkti energiją iš Astravo ir deginti, cituoju, ''bet kokį šūdą'' – dėl to gėda“, – laidos pradžioje patikslino pašnekovas.

„Dėl to yra gėda, o visa kita yra labai rimti klausimai, kuriuos reikia labai atsakingai spręsti ir negėda, kad mes juos sprendžiame vienokiu ar kitokiu būdu, o dėl to sprendimo (pagalbos verslui), man norėjosi kvestionuoti pačius principus, o kad reikia spręsti, yra faktas, tai yra energetinis karas, jo mes labai lengvai nelaimėsime, nes kažkas nori, kad mums labai skaudėtų ir mes viduje susipyktume, protestuotume ir panašiai. Įtampa vidinė yra būtent tai, ko nori tie, kas sukėlė šį karą, o dėl pačių principų, tai įsivaizduokime, kad mes esame pacientas, kuris susirgo vėžiu, nes tai yra tokio lygio problema, tai vaistai nuo skausmo nepadės, net jeigu tuo metu skauda.

Mano nuomone, tiesiog paimti ir padalinti paramą visiems, tiesiog uždėti kainų, energetinių kainų, ribą yra vaistas nuo skausmo, kai tu sergi vėžiu. O kaip išspręsti tikrąją problemą, tai reikia pagalvoti, kaip spręsti iš esmės. Mano supratimu, yra keli aiškūs dalykai. Vienas, kad iš atsinaujinančios energetikos energijos savikaina yra labai maža, čia jau technologija yra pakankamai pažengusi, kad tai būtų daroma, ir tada kyla klausimas, ar mes norime padalinti pinigus, nesvarbu tau to reikia ar nereikia, ar mes norime sakyti, kad išsispręskime problemą šiame energetiniame kare iš esmės“, – laidoje sako M. Mikuckas.

Pašnekovas sako, kad reikia svarstyti apie tvarius sprendimus ir investuoti į juos.

„Aš manau, kad būtų labai gerai verslui padėti, padaryti transformaciją į ilgalaikį problemų sprendimą ir tvarų. Tai reiškia, kad verslas ir valstybė apsirūpintų pigia energija iš savo sugeneruojamų šaltinių. Apie tai turime kalbėti. Čia turi eiti daugybė milijardų: skolinkimės ir būkime pirmieji, būkime pavyzdys, kaip apsirūpiname pigia energija mes, ir dar galime paskolinti kaimynams, kurie pramiegojo arba užstrigo biurokratinėse pinklėse. Man dėl to pikta ir gėda, kad verslas spaudžia ne tą vietą, kurią turėtų spausti. Kas liečia mūsų energijos infrastruktūros visą klausimą, tai esame didelėje bėdoje ir kažkodėl tos bėdos nekeliame į viešumą“, – kalbėjo M. Mikuckas.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas: situaciją reikia spręsti ir verslas laukia valstybės pozicijos

Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas, „Metalistas Group“ valdybos pirmininkas Mantas Gudas, paklaustas, ar nejaučia gėdos, prašant valstybės ir mokesčių mokėtojų pagalbos, tikina, jog verslas nesėdėjo vietoje ir nelaukė tik pagalbos, nes daug dalykų buvo atliekame viduje, pavyzdžiui, taupant kai kuriuos vidinius išteklius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)