„Gėda dėl to, kad verslas išstoja su pasisakymais, kad reikia pirkti energiją iš Astravo atominės elektrinės“, – laidoje „Iš esmės“ sakė M. Mikuckas.

Jis tikino sutinkantis, kad energetinę krizę reikia spręsti iš esmės, nes tai yra energetinis karas ir jį laimėti nebus paprasta, tačiau prasitarė ir apie, jo nuomone, tam tinkančias ir netinkančias priemones.

„Įsivaizduokime, kad mes esame pacientas, kuris susirgo vėžiu, o tai dabar ir yra tokio lygio problema, vaistai nuo skausmo čia nepadės.

Mano nuomone, tiesiog paimti ir padalyti paramą visiems, uždėti energijos kainų ribą, ir yra būtent vaistas nuo skausmo, o kaip išspręsti tikrąją problemą, reikia kalbėti iš esmės“, – tikino jis.

M. Mikuckas aiškino, kad energijos savikaina iš atsinaujinančios energetikos yra maža, todėl reikia apsispręsti, ar verslas nori gauti dalijamus pinigus, ar problemą spręsti rimtai.

„Aš manau, kad būtų labai gerai verslui padėti padaryti transformaciją į ilgalaikį ir tvarų problemų sprendimą, kad verslas apsirūpintų pigia energija iš atsinaujinančių šaltinių.

Ten turi eiti daugybė milijardų. Skolinkimės, darykime ir būkime pavyzdys. Man dėl to ir pikta, ir gėda, kad verslas spaudžia ne tą vietą, kurią reikia spausti“, – apie prašymus paramai kalbėjo jis.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas, „Metalistas Group“ valdybos pirmininkas Mantas Gudas kalbėjo, kad prašyti valstybės pagalbos tikrai nėra gėdinga.

Mantas Gudas

„Noriu akcentuoti niuansą, kad verslas, apie kurį mes kalbame ir kuris vartoja daugiausia energetikos, nesvarbu, ar būtų susiaktyvinę į pačius pažangiausias technologijas, ar ne, tai yra tradicinis verslas, sunkioji pramonė, regionuose esanti pramonė, daug įsipareigojimų turinčios įmonės. <...>

Į tai reiktų pasižiūrėti tokiu kampu, kad verslas ieško sprendimų, tikrai niekas nesėdi sudėję rankų, jau eilė mėnesių, o gal ir metai verslas ieškojo vidinių resursų, kaip susitaupyti. <...>

Bet priėjome etapą, o rugpjūtį kainų pikas viską dar labiau užaštrino, kad verslas iš savęs nebegali trumpu laikotarpiu nieko daugiau padaryti ir jam reikalinga priimti sprendimus, ką toliau daryti. Vienas iš pasirinkimų, žmones atleisti arba leisti į prastovas ir tada klausimas, kiek verslas gali tų rezervų panaudoti“, – sakė jis.

Visą laidą „Iš esmės" stebėkite ketvirtadienį 17 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)