Sandorio suma neskelbiama.

Anot INVL, šis įsigijimas daugiau nei 50 proc. padidins Latvijos bendrovės metines pajamas ir užtikrins didesnės pridėtinės vertės produktų gamybą.

„Po šio įsigijimo bendros „PET Baltija“ pajamos turėtų viršyti 100 mln. eurų, o tai įtvirtins bendrovės, kaip tarptautinio rinkos dalyvio pozicijas“, – pranešime sakė „INVL Baltic Sea Growth Fund“ vykdomoji partnerė ir „PET Baltija“ stebėtojų tarybos pirmininkė Deimantė Korsakaitė.

„TESIL Fibres“ yra didžiausia PET pluošto Čekijoje gamintoja. Bendrovėje dirba 150 darbuotojų, jos metinės gamybos apimtys siekia 33 tūkst. tonų, o apyvarta pernai buvo 27 mln. eurų. Įmonė yra svarbi pluošto tiekėja Europos automobilių, higienos, tekstilės ir baldų gamintojams.

„PET Baltija“ yra viena didžiausių PET perdirbėjų Šiaurės Europoje ir didžiausia Baltijos regione. Įmonė priklauso didžiausiai aplinkos ir atliekų tvarkymo grupei Baltijos šalyse „Eco Baltia“.

„Eco Baltia“ akcininkai yra privataus kapitalo fondas „INVL Baltic Sea Growth Fund“ (valdo 52,81 proc. akcijų), Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (30,51 proc.) ir bendrovės vadovybė (16,68 proc.).

Sandorio teisės patarėjais dirbo „Sorainen“ advokatų kontoros ekspertai, o jį į finansavo „Luminor“ bankas.

165 mln. eurų fondas „INVL Baltic Sea Growth Fund“ yra vienas didžiausių privataus kapitalo investicinių fondų Baltijos šalyse, kurio pagrindinis investuotojas yra Europos investicijų fondas (EIF).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją