Ruginienė: žmonės mato, kad atlyginimų nebeužteks būtiniausioms prekėms

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė stebisi, kaip žmonės taip ilgai išliko kantrūs net ir tokiais sunkiais laikais – išgyvenus pandemiją bei tebevykstant karui. 

Į laidos pradžioje užduotą klausimą, ar žmonės ne per daug suirzę, pirmininkė atsakė, jog žmonės jaučia įtampą ir stresą, tačiau tai – normalu.

„Aš manau, kad mūsų žmonės buvo pakankamai kantrūs dėl kylančių kainų pasibaigus pandemijai ir prasidėjus karui. Mes netgi stebėjomės, kad pavasaris ir vasara buvo palyginus ramūs, ir tik dabar, vis sunkėjant ekonominei padėčiai, žmonių susierzinimas didėja. Čia galbūt net ne susierzinimas, o didžiulė emocinė įtampa ir stresas, nes kiekvienas skaičiuoja savo pinigus ir mato, kad atlyginimų, kuriuos uždirba dabar, nebeužtenka būtiniausioms reikmėms“, – Delfi TV laidoje „Iš esmės“ sako I. Ruginienė.

Nurodė priemones, kurios padėtų sutaupyti kelis šimtus

Energetikos viceministrė Inga Žilienė daugiau papasakojo apie pristatytą energijos taupymo planą. Anot pašnekovės, jis – tik viena iš dedamųjų, o į situaciją reikia žiūrėti kompleksiškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)