Bendrovė tokį sprendimą paaiškina tuo, kad dėl Rusijos karo Ukrainoje ir dėl jo Rusijai taikomų tarptautinių sankcijų „neįmanoma tęsti verslo šioje šalyje“.

„Kaip jau buvo pranešta anksčiau, prasidėjus karui Ukrainoje, „Electrolux“ sustabdė savo veiklą Rusijoje. Dabar nuspręsta pasitraukti iš Rusijos ir perleisti vietos patronuojamąją įmonę jos vadovybei. Maždaug 350 mln. kronų [apie 32,4 mln. eurų] nuostolis veiklos atskaitoje bus nurodytas kaip vienkartinis, turėsiantis įtakos veiklos Europoje 2022-ųjų trečiąjį ketvirtį rezultatams“, – teigiama pranešime.

„Electrolux“ pažymi, kad perleista įmonė toliau aptarnaus anksčiau „Electrolux“ Rusijoje parduotus prietaisus, tačiau Rusijoje „Electrolux“ įrangos negamins ir netieks jokios savo produkcijos atskiriamai įmonei.

2021-aisiais Rusijai teko 4 proc. „Electrolux“ pardavimų Europoje ir 1,6 proc. pasaulinių pardavimų.

Liepos mėnesį „Electrolux“ antrinė įmonė „Electrolux Professional“, gaminanti profesionalią įrangą, paskelbė pasitraukianti iš Rusijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją