Pranešimas apie atvira liepsna degančią įmonės aikštelę Aukštkiemių g. 21 gautas 21.24 val., o 22.40 val. jis jau buvo lokalizuotas. Skelbta, kad apie iš tolį matomą gaisrą buvo gauta 70 pranešimų, jo nuotraukos išplito socialiniuose tinkluose.

Kitos dienos rytą ugniagesiai pranešė, kad gaisras plastiko perdirbimo įmonėje užgesintas visiškai.

Kaip dar rugpjūčio 19 dieną „Delfi“ sakė Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos aplinkos kokybės kontrolės skyriaus vedėjas Egidijus Kvasauskas, „Virginijus ir Ko“ neplaninis patikrinimas pradėtas nedelsiant, vos gavus informaciją apie gaisrą.

„Šiuo metu nustatyta, kad dėl nežinomų priežasčių užsidegė iš ūkininkų surinkta ir atvežta į įmonę tvarkymui šienainio plėvelė.

Šiuo metu aiškinamasi koks kiekis galėjo sudegti, tikrinami įmonėje sukauptų atliekų kiekiai, pagal pirminius duomenis leidžiamų tvarkyti atliekų kiekiai įmonėje neviršijo leistinų kiekių.

Šiuo metu vyksta patikrinimas, kurio metu nustatinėjamas galimai sudegęs atliekų kiekis už kurį bus skaičiuojama žala aplinkai ir atsakingiems darbuotojams bus skirtos administracinės baudos“, – sakė jis.

Siekia nustatyti kaltininkus

V. Skublickas rugpjūčio 30 dieną „Delfi“ sakė, kad tyrimas dar nebaigtas.

„Šiuo metu įmonėje atliekamas tyrimas gaisro sukeltoms priežastims ir galimiems kaltininkams nustatyti bei žalai įvertinti.

Glaudžiai bendradarbiaujame su gaisro aplinkybes tiriančiomis valstybinėmis institucijomis ir tarnybomis.

Preliminariais duomenimis, įmonei padaryta žala vertinama apie 15 tūkst. eurų. Siekdami skaidrumo bei būdami socialiai atsakingi, esame pasirengę visuomenei pateikti daugiau informacijos apie įvykį, kai tik turėsime tyrimo išvadas“, – sakė jis.

Pašnekovas pridūrė, kad įmonės turtas buvo apdraustas.

„Sudaryta sutartis su draudimo įmone, tačiau šioje sutartyje gaisras nebuvo vertinamas kaip aplinkybė draudimo išmokai gauti“, – paaiškino jis.

Veiklą tęs

V. Skublickas dar sakė, kad nepaisant padarytų nuostolių, šioje įmonės veiklos vietoje yra įgyvendintos svarbios investicijos bei sukurta ir didžiąja dalimi išlikusi visa reikalinga infrastruktūra, kuri užtikrintų saugią įmonės veiklą, sukurtos darbo vietos.

„Efektyvus ir saugus, žiedinę ekonomiką užtikrinantis atliekų perdirbimas yra vienas iš svarbių Europos Sąjungos bei Lietuvos nacionalinės politikos siekių, tad yra labai svarbu išsaugoti veiklią atliekų tvarkymo sistemą. Šios aplinkybės mus įpareigoja kuo greičiau pašalinti gaisro padarinius bei tęsti visuomenei reikalingą veiklą“, – sakė jis.

Įmonės tinklapyje nurodoma, kad ji turi padalinių Klaipėdoje, Telšiuose ir Šiauliuose.

„Virginijus ir Ko“ vadovas sakė, kad rugpjūčio 17 dieną Klaipėdos rajone, Aukštkiemių kaime nuo 2004 metų veikiančiame padalinyje kilusį gaisrą vertina kaip atvejį, kurių neturėtų pasitaikyti.

„Neigiamas pasekmes tokiomis aplinkybėmis jaučia visos šalys – aplinkui gyvenantys žmonės, gamta, pati įmonė ir netgi visas pažangos siekiantis, socialiai atsakingas atliekų tvarkymo sektorius.

Todėl nuoširdžiai apgailestaujame dėl visų gaisro sukeltų pasekmių ir dėsime visas pastangas, kad būtų išaiškintos šį įvykį sukėlusios priežastys bei imsimės visų įmanomų priemonių, kad būtų suvaldyta net ir mažiausia rizika tokiems įvykiams pasikartoti. Mūsų priemones užkirsti kelią panašiems atvejams lems tyrimo išvados, kuriomis bus įvardintos gaisro priežastys“, – sakė jis.

Nekilnojamojo turto registro duomenimis, vienintelis Aukštkiemių g. 21 esančio 0.6335 hektaro pramonės ir sandėliavimo objektų paskirties žemės sklypo savininkas yra įmonė „Virginijus ir Ko“.

Aukštkiemių g. 21

Juridinių asmenų registro duomenimis, vienintelis 2001 metais įsteigtos įmonės akcininkas yra V. Skublickas.

2021 metais įmonė gavo 7,2 mln. eurų pajamų, uždirbo 485 tūkst. eurų grynojo pelno.

„Sodros“ duomenimis, rugpjūčio 29 dieną įmonė turėjo 130 darbuotojų, kuriems liepą mokėtų atlyginimų vidurkis siekė 1377,49 euro (apie 897 eurai „į rankas“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją