„Tai, ką turiu už pirmąjį pusmetį, tai yra apie 180 mln. eurų. Tai yra daugiau mažiau tiek pat to pelno, kiek buvo 2018–2019 metais“, – pirmadienį Seimo socialdemokratų frakcijoje teigė G. Šimkus.

„Kalbėti apie pusmetį yra truputį ankstyva, nes per kitą pusmetį situacija gali pasikeisti labai įvairiai. Mes gyvename labai sudėtingu laikotarpiu, kur vyksta neprognozuojami įvykiai, tokie, kaip karas, koronovirusas. Sutinku, kad bankai uždirba pelną ir tas pelnas matuojamas šimtais milijonų. Vėlgi prisiminkime, kad praėjusiais metais bankai buvo papildomai apmokestinti“, – pridūrė LB vadovas.

Dabar 20 proc. pelno mokestį turi mokėti bankai ir kredito unijos, uždirbančios daugiau negu 2 mln. eurų pelno. Įprastas pelno mokesčio tarifas yra 15 proc.

Didesnį bankų pelno mokestį pradėta taikyti prieš kelerius metus – tada jis buvo nustatytas laikinai, bet 2021-ųjų pabaigoje Biudžeto ir finansų komitete buvo nutarta jį padaryti nuolatiniu. Tada komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas sakė, kad toks mokestis yra pateisinamas fiskaliniu požiūriu, nes didieji bankai Lietuvoje nemoka mokesčių už dividendus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)