Lietuvos apeliacinis teismas liepos pabaigoje paliko iš esmės nepakeistą Panevėžio apygardos teismo teismo nutartį ginče dėl sutarties teisėtumo.

„Pirmosios instancijos teismas iš esmės tinkamai aiškino ir taikė materialiosios teisės normas, reglamentuojančias sankcijų perkančiosios organizacijoms skyrimą, laikėsi įrodinėjimo taisyklių, todėl skirdama perkančiajai organizacijai alternatyvią sankciją – viešojo pirkimo sutarties termino sutrumpinimą, priėmė teisėtą ir pagrįstą sprendimą“, – rašoma liepos 28 dienos nutartyje.

Anot LTG ryšių su visuomene vadovės Lauros Gabrilavičiūtės, bendrovė dar vertina šią nutartį ir nekomentuoja būsimų sprendimų.

„LTG šiuo metu nagrinėja Apeliacinio teismo nutartį“, – BNS sakė ji.

Vasario pabaigoje LTG ir bendrovės „Corpus A“ pasirašytą trejų metų trukmės sutartį bandė panaikinti konkursą pralaimėjusi „Civinity Solutions“, tačiau gegužę Panevėžio apygardos teismas tik iš dalies patenkino bendrovės prašymą bei sutrumpino jos terminą iki vienerių metų.

LTG šią nutartį skundė ir ir prašė, kad „Civinity Solutions“ ieškinys būtų atmestas, nes sutarties panaikinimui nėra svarių argumentų.

„LTG vertinimu, „Civinity Solutions“ nepateikė jokių svarių argumentų, kad būtų pripažinta niekine ir negaliojančia ekonomiškai naudinga sutartis su mažiausią kainą pasiūliusiu tiekėju ir būtų sudaryta sutartis su nekonkurencingą kainą pasiūliusia ieškove“, – teigiama valstybės valdomos įmonės skunde Apeliaciniam teismui.

Keturios bendros daugiau nei 10 mln. eurų vertės trejų metų trukmės sutartys su konkurso nugalėtoja „Corpus A“ pasirašytos šių metų vasarį. Pagal jas „Corpus A“ turi prižiūrėti ir remontuoti LTG įmonių pastatus Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių regionuose, tačiau ginčas kilo ir teismas laikinai sustabdė tik vieną sutartį dėl pastatų Šiaulių regione, jos maksimali vertė yra kiek didesnė nei 2 mln. eurų.

„Civinity Solutions“ vertinimu, LTG sutartis su „Corpus A“ privalo būti pripažinta niekine ir negaliojančia, nes LTG pažeidė viešųjų pirkimų principus, neigė tiekėjo teisę gintis, ji taip pat siekė, jog „Lietuvos geležinkeliai“ tęstų konkursą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją