Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narys Algirdas Butkevičius interviu portalui „Delfi“ metu kėlė klausimus dėl nepriklausomų elektros tiekėjų finansų. Jis įvardijo, kad „Ignitis“ šiuo metu galimai turi apie 500 mln. eurų nuostolio.

„Man kyla klausimų ne tik apie „Perlas energiją“, bet ir kitus elektros energijos tiekėjus rinkoje. Nežinau „Elektrum“ ar „Enefit“ finansinių rezultatų, bet „Ignitis“ nuostoliai sparčiai auga. Ar, atėjus rudeniui, nesulauksime naujos „bombos“? Šiuo metu „Ignitis“ galimai turi apie 500 mln. eurų nuostolio. 360 mln. jiems buvo kompensuojama iš biudžeto, bet tas nuostolis auga“, – teigė jis.

„Ignitis grupė“ tokius teiginius neigia ir pirmiausia nurodo, kad jie dirba pelningai.

„Remiantis viešai skelbtais duomenis, bendrovės konsoliduotas grynasis pelnas siekė 6,6 mln. eurų. Svarbu pasakyti, kad bendrovės veiklos sudaro ne tik elektros energijos tiekimas privatiems ir verslo klientams, bet ir energijos didmeninė prekyba, balansavimas, žaliosios energijos sprendimai verslui bei energetinio efektyvumo projektai. Taip pat verslą bendrovė vysto ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Suomijoje. Svarbu pažymėti, kad bendrovė atsakingai ir profesionaliai valdo savo nepriklausomo tiekimo portfelį ir dalį jo apdraudžia finansinėse rinkose, taip užtikrindama įsipareigojimų klientams vykdymą“, – pranešta per „Nasdaq“ Vilniaus biržą.

Taip pat „Ignitis“ patikslina ir paaiškina politiko išsakytą teiginį apie 360 mln. eurų kompensaciją.

„Valstybės kompensacija buvo skirta buitiniams vartotojams, siekiant akumuliuoti visuomeninio tiekimo klientų įsiskolinimą visuomeniniam tiekėjui dėl į tarifą neįtrauktiems elektros energijos įsigijimo kainų skirtumams, susidariusiems iki 2022 m. liepos 1 d., padengti – tai yra, dėl visuomeninio tiekimo reguliavimo ypatumų. Kitu atveju visuomeninio tiekimo elektros energiją vartoję klientai, nepriklausomai nuo to, kokį tiekėją būtų pasirinkę, būtų turėję šią skolą susimokėti patys iki 2027 m. gruodžio 31 d. Taigi, tai yra Vyriausybės pagalbos vartotojams sumažinti energijos išlaidų naštą programos dalis, skirta tiesiogiai gyventojams“, – rašoma pranešime.

„Ignitis grupė“ šių metų 6 mėn. finansinius rezultatus skelbs kitą savaitę, antradienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)