Išaugusios kuro kainos paveikė įmonės pelningumą, ketvirtadienį per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Novaturas“.

„Siekdami suvaldyti išaugusios aviacinio kuro kainos įtaką, antrąjį šių metų ketvirtį pritaikėme kuro draudimo strategiją, kuri buvo veiksminga – naudodami išvestines finansines priemones sugeneravome 103 tūkst. eurų pelno. Tačiau apdraudėme ne visą suplanuotą skrydžių programą, o rinkoje ir toliau aviacinio kuro kainos reikšmingai kilo“, – pranešime sakė grupės vadovas Vitalijus Rakovskis.

Vadovybės vertinimu dėl šios priežasties įmonių grupė patyrė apie 2,2 mln. eurų nuostolio, vidutiniškai – 24 eurus keliautojui.

Pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją EBITDA buvo neigiamas ir siekė -750 tūkst. eurų, kai prieš metus jis buvo 1,2 mln. eurų.

Per šešis mėnesius grupės pajamos siekė 91,6 mln. eurų ir buvo 3,1 karto didesnės nei pernai tuo pačiu metu.

Įvertinusi šiuos kuro kainos svyravimo padarinius ir didelį rinkos nepastovumą, įmonė planuoja didinti išvestinėmis priemonėmis apdraudžiamo kuro proporciją ir diversifikuoti apsidraudimo instrumentus.

„Sutrumpėjęs kelionių užsakymo laikotarpis ir į kelionės paketo kainą įskaičiuotas kuro svyravimo mokestis leidžia daryti prielaidą, kad aviacinio kuro kainos įtaka pelningumui yra trumpalaikė“, – teigiama pranešime.

Grupė šiemet aptarnavo 128 tūkst. keliautojų – pasak V. Rakosvkio, vos prasidėjus antrajam pusmečiui, įmonių grupės mastu jau aptarnauta daugiau keliautojų nei per visus praėjusius metus.

Grupė tikisi, kad per likusius šių metų mėnesius pavyks pasiekti pradinius užsibrėžtus veiklos ir pelningumo tikslus, darant prielaidą, kad antrąjį metų pusmetį nebus reikšmingų ekonominės aplinkos pokyčių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją