LRT Tyrimų skyriaus surinkti duomenys rodo, kad „Snaigę“ per Kiprą valdantis „Russian Retail Growth Fund“ yra susijęs su oligarchais A. Mamutu ir V. Vekselbergu, kurie priskiriami Rusijos prezidento Vladimiro Putino aplinkai, V. Vekselbergui nuo 2018 metų taikomos tarptautinės sankcijos dėl paramos Kremliaus režimui.

Turimi duomenys taip pat rodo, kad Rusijos akcininkai, „Snaigę“ įsigiję prieš dešimtmetį, ją naudojo kaip paskolų banką. Skolinti Rusijos verslams buvo akcijų pirkimo sandorio dalis, o iš Rusijos akcininkams paskolintų daugiau nei 11 mln. eurų, „Snaigė“ atgavo tik 2 mln. eurų.

Šiuo metu „Snaigė“ siekia restruktūrizuotis, bendrovės pajamos 2021 metais augo 14,4 proc. iki 32,9 mln. eurų, įmonė patyrė 2 mln. eurų nuostolių (2020 metais – 256 tūkst. eurų grynojo pelno).

Pagrindinė „Snaigės“ akcijų valdytoja yra Kipre registruota bendrovė „Sekenora Holdings“, kurią netiesiogiai kontroliuoja „Polair“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją