Šioms valdyboms bus nustatyta pareiga vykdyti minėtų bendrovių priežiūros funkcijas, todėl šiuo metu dukterinėse bendrovėse veikiančių stebėtojų tarybų bus atsisakyta.

„Vienpakopis valdysenos modelis dukterinėse bendrovėse užtikrins paprastesnę, bet tuo pačiu efektyvią ir toliau aukščiausius valdysenos standartus atitinkančią valdyseną, greitą sprendimų priėmimą, operatyvią komunikaciją, aktyvų nepriklausomų narių įsitraukimą. Įgyvendinus pokytį toliau bus užtikrinamas „Ignitis grupės“ skaidrumas ir atvirumas, savalaikis ir tikslus informacijos apie Grupę ir jos dukterines bendroves atskleidimas, valdymo ir priežiūros organų atskaitomybė“, – sako „Ignitis grupės“ vadovas Darius Maikštėnas.

Sprendimas priimtas vadovaujantis Lietuvos Respublikos finansų ministerijos patvirtintomis „Ignitis grupės“ Korporatyvinio valdymo gairėmis, atlikus išorinės ir vidinės verslo aplinkos vertinimą, įvertinus šių įmonių veiklą, struktūrą bei siekiant, jog dukterinių bendrovių valdymo ir priežiūros organai būtų optimalūs, užtikrintų Grupės, kaip akcininko, ir kitų suinteresuotų šalių interesų įgyvendinimą bei atitiktų tarptautines ir nacionalines gerąsias praktikas dėl įmonių valdymo.

Atsižvelgiant į skirtingus dukterinių įmonių kolegialų organų kadencijų pabaigos terminus, valdysenos modelio keitimas iš dvipakopio į vienpakopį vyks dviem etapais.

Pirmuoju etapu iki š. m. pabaigos planuojama keisti „Energijos skirstymo operatoriaus“ ir „Ignitis gamybos“ valdysenos modelį, tuo tarpu „Ignitis“ valdysenos modelis bus keičiamas antruoju etapu iki 2023 m. II ketv.

Patronuojančios bendrovės „Ignitis grupė“ valdysenos modelis nekeičiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją