Vilniuje degalų prekybos bendrovių "Neste Lietuva" ir "Hydro Texaco" automatinėse degalinėse A95 benzinas trečiadienį buvo parduodamas po 2,33 lito už litrą, o A92 - po 2,30 lito.

"Shell Lietuva" ir "Lietuva Statoil" A95 benziną trečiadienį Vilniuje pardavinėja po 2,39 lito, A92 - po 2,36 lito.

Dyzelinių degalų kaina "Neste Lietuvos" ir "Hydro Texaco" automatinėse degalinėse buvo 2,01 lito už litrą, "Shell Lietuvos" ir "Lietuva Statoil" degalinėse - 2,07 lito.

"Mažeikių naftos" Komunikacijos tarnybos viršininkas Tadas Augustauskas BNS sakė, kad bendrovė didmenines degalų kainas kelia brangstant naftos produktams tarptautinėse naftos biržose.

"Tarptautinėse naftos biržose pastaruoju metu pastebimas spartus naftos produktų kainų augimas - vien per pastarąją parą benzinas pabrango 10 procentų", - sakė T.Augustauskas.

Jo teigimu, tai labai staigus naftos produktų kainų augimas, tokio jau seniai nebuvo.

"Beveik visą kovo mėnesį "Mažeikių naftos" didmeninės degalų kainos nuolat kilo. Per pastarąjį mėnesį bendrovės parduodamo A95 rūšies benzino kaina pakilo 271 litu už toną, arba 20 centų už litrą. Dyzelinių degalų kaina per tą laiką pakilo 170 litų už toną, arba 14 centų už litrą", - sakė T.Augustauskas.

Jis prognozavo, kad per artimiausias dvi savaites Lietuvoje degalų kainos kils, nes "Mažeikių naftos" parduodamos produkcijos kaina dar neatspindi pastarųjų pokyčių pasaulinėje naftos produktų rinkoje.

Trečiadienį "Mažeikių nafta" A95 rūšies benziną pardavinėja po 2,05 lito už litrą, o dyzelinius degalus - po 1,64 lito už litrą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją