Butkevičius siūlo atsižvelgti į du komponentus

Buvęs premjeras, Seimo narys Algirdas Butkevičius Delfi TV laidoje „Iš esmės“ atsakė, ar iš tiesų reikėtų spausti EURO 4 standarto automobilių šeimininkus ir taip gerinti oro taršos kokybę Lietuvoje.

Jis sako nepritariantis Aplinkos ministerijos plano akcentui orientuotis būtent į EURO 4 standarto automobilius ir sako, kad svarbesni yra du komponentai – automobilio amžius ir tarša; tie komponentai, anot A. Butkevičiaus, nulemtų registracijos mokestį.

„Aš su tokia idėja visiškai nesutinku ir nesuprantu, kodėl mes Lietuvoje bandome išrasti kažkokius naujus dviračius ir visą kontrolę dėl nekokybiškų automobilių, kurie važinėja keliais, perduoti techninės apžiūros centrams. Visiškai neseniai, rugpjūčio pirmą dieną, mano automobiliui buvo atlikta techninė apžiūra – labai griežtai tikrinami automobiliai. Klausykite, mes turime puikiai suprasti, kad mūsų automobilių parką sudaro maždaug milijonas keturi šimtai tūkstančių automobilių. Kasmet atnaujiname apie du šimtus tūkstančių – tai rodo statistika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)