Laisvės TV. Pinigai“ Youtube kanalo komanda laidoje „Man už tai moka“ pakalbino vienintelį tokios profesijos atstovą mūsų šalyje – Edgarą Mogilnickij. BDSM kultūros propaguotojas sako, kad mintis gaminti sekso ir fetišo baldus gimė pasižiūrėjus pagal erotinį romaną pastatytą populiarų filmą „Fifty Shades of Grey“.

„Aš pagalvojau, kad namie irgi norėčiau turėti kažką panašaus, ką turėjo pagrindinis filmo personažas. Pradėjau naršyti internete ir nieko neradau, ką norėčiau namams įsigyti. Visa tai atrodė labai žemos kokybės arba išvis buvo labai mažas pasirinkimas“, – pasakoja Edgaras.

Vyras nusprendė norimą daiktą pasigaminti pats – ir taip jo namuose atsirado medinis spankinimo (liet. plakimo) suoliukas. Sulaukęs draugų ir pažįstamų pagyrų, Edgaras nusprendė, kad sekso ir fetišo baldų gamybą galima paversti verslu bei tapo vieninteliu žmogumi Lietuvoje gaminančiu tokią produkciją.

„Laisvės TV. Pinigai“ kanalo komandai vyras sutiko parodyti kelis savo gaminamus baldus ir kartu su asistente net pademonstravo, kaip tokia produkcija yra naudojama. Pavyzdžiui, kam reikalingas spankinimo suoliukas, kas yra tantrinio sekso sofa ar vadinamasis St. Andrew’s cross, kuris viduramžiais buvo naudojamas kaip kankinimų įrenginys, o dabar yra tapęs seksualinio fetišo propaguotojų pagrindine ikona.

Sekso baldų gamyba Lietuvoje

Beje, vieną iš erotinių praktikų – shibari (senovės japonų erotinis įrišimas virve) išbandė ir „Laisvės TV. Pinigai“ kanalo žurnalistas Aurelijus Bezekavičius. Prasidėjus karui Ukrainoje į Lietuvą atvykusi shibari meistrė žurnalistą surišo ir pakabino ant specialiai tam skirto Edgaro gaminamo rėmo. Tokio rėmo kaina verslininko internetinėje parduotuvėje – 550 eurų.

Verslininkas pasakoja, kad jo tikslas gaminant sekso baldus, jog jie atrodytų kuo mažiau panašūs…į sekso baldus. Mat BDSM kultūros žmonės vis dar sulaukia įvairių įžeidimų savo adresu.

„Iškrypėlis tu ir ką tu čia išdarinėji nesąmones“, – Edgaras pasakoja, kad tokia nuomonė vis dar gaji ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse.

Sekso baldų gamyba Lietuvoje

Tiesa, Lietuvos rinka vyrui nėra prioritetas. Mūsų šalyje jis yra pardavęs vos kelis vienetus savo produkcijos. Pusė jo gaminių iškeliauja į Jungtines Valstijas, kiek mažiau nei pusė į Vakarų Europą, o maža dalis – į Pietryčių Aziją ir Australiją. Tiesa, lietuvio gaminamus sekso ir fetišo baldus perka net Artimuosiuose Rytuose, nors ten, pasak Edgaro, sekso pramonės produkcija yra uždrausta. Ar verslininkas nebijo į tokį regioną siųsti savo gaminamų sekso baldų?

„Siųsdami į Artimuosius Rytus mes šiek tiek maskuojame šitą dalyką, išskaidome į porą dėžių. Mes siunčiame baldus, o kam jie juos prisitaikys, čia jau jų reikalas. Gal mes tiesiog siunčiame jiems narvą, o jie ten laikys šunį. Gal siunčiame specialų rėmą, o jie ant jo dulkins kilimą“, – pasakoja Edgaras.

Anksčiau vyras pats braižydavo sekso ir fetišo baldų brėžinius bei juos gamindavo. Dabar jo verslas yra prasiplėtęs – produkciją gamina du cechai, brėžinius kuria samdomi darbuotojai. Pats Edgaras generuoja idėjas ir prižiūri gamybos procesą. Jis skaičiuoja, kad vienas pirkėjas atlikdamas vieną pirkimą vidutiniškai išleidžia apie 800 eurų. Tad verslininkas nesiskundžia – tokių baldų gaminimo visiškai užtenka užsidirbti pragyvenimui.

Sekso baldų gamyba Lietuvoje

Jeigu kam nors atrodo, kad tokia profesija ir toks verslas – labai laikinas, Edgaras turi kitokį atsakymą. Net ir po 20 metų jis save įsivaizduoja būtent šioje pozicijoje: „Žinokite, kol kas man tai yra svajonių darbas. Manau, daugeliui tai būtų svajonių darbas, kai sukiesi tokioje industrijoje. Tu ne tik sėdi prie kompiuterio ir braižai, bet važiuoji į įvairius renginius, festivalius. Tave kviečia, tavęs nori ir tave giria. Visi sako kaip gerai, kaip mums patinka ir koks tu fainas. Tai labai stipriai motyvuoja“.

Daugiau apie vienintelio Lietuvoje sekso ir fetišo baldų gamintojo profesiją ir jo darbo užkulisius pasakojama „Laisvės TV. Pinigai“ kanalo laidoje „Man už tai moka“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)