PST pasirašė 10 mln. eurų negalutinės vertės sutartį su projektą įgyvendinančia Jungtinės Karalystės „Petrofac“, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą trečiadienį pranešė PST.

Gamyklos modernizacijos projekte PST atliks tiekimo ir pastatų statybos darbus, kuriuos numatoma užbaigti iki 2024-ųjų vasario.

PST generalinis direktorius Egidijus Urbonas BNS teigė, jog įmonė projekte dalyvaus statant naujus pastatus.

„Tai yra ne rekonstrukciniai, bet naujų pastatų statybos darbai“, – teigė E. Urbonas.

Pasak jo, tai yra antroji PST sutartis su „Petrofac“ „Orlen Lietuva“ gamyklos modernizacijos projekte – kiek anksčiau jau buvo parašyta mažesnės vertės sutartis.

Lenkijos naftos koncerno „Orlen“ valdoma vienintelė Baltijos šalyse naftos perdirbimo ir importo gamyklos „Orlen Lietuva“ giluminio naftos perdirbimo įrenginio modernizavimas – didžiausiam investicijų projektui per jos veiklos istoriją, jo vertė siekia 641 mln. eurų.

Anksčiau skelbta, kad projektas, kurį numatoma baigti iki 2024 metų pabaigos, naftos produktų perdirbimo efektyvumą turėtų padidinti nuo 72 proc. iki 84 proc., todėl bendrovė tą patį produktų kiekį galės gauti iš 20 proc. mažesnio naftos žaliavos kiekio, o jos veiklos EBITDA pelnas kasmet turėtų padidėti apie 68 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją