Pagrindinių „Retal Baltic Films“ produktų – maistinės PET plėvelės ir HDPE butelių kamštelių – pardavimų apimtys tonomis pernai keitėsi skirtingai. 2021 m. plėvelės pardavimai buvo 30 proc. didesni, o kamštelių išliko tokie patys kaip 2020 m. Užpernai modernizavusi vieną iš plėvelės gamybinių PET plėvelės linijų, kompanija galėjo pagaminti daugiau šios produkcijos ir patenkinti dėl pandemijos išaugusį saugios maisto pakuotės poreikį.

Be to, PET plėvelės poreikį augino tvarumo tendencijos – tiek gyventojai, tiek maisto gamintojai pageidauja būtent šios plastiko rūšies dėl to, kad PET yra pilnai perdirbamas. Stabilų kamštelių segmentą daugiausiai lėmė gamybiniai pajėgumai.

Pasak „Retal Baltic Films“ generalinės direktorės Viktorijos Grižienės, 2021 m. bendrovė investavo ne tik į gamybos pajėgumų plėtrą, bet ir į naujų produktų kūrimą. 2021 m. buvo įgyvendinta 3,7 mln. EUR investicija į spausdintos lanksčios pakuotės gamybos projekus, o šiemet planuojamas stiprus šio segmento augimas.

„Šiemet toliau investuosime į naujausias tvarumo tendencijas ir ES direktyvas atitinkančių kamštelių dizaino kūrimą, plėsime mūsų laboratorijos ir gamybos linijas siekiant klientams pasiūlyti platesnį tvarios pakuotės asortimentą ir integruoto perdirbamos pakuotės produkto galimybę.

Toliau plėsime ir modernizuosime gamybą – šiemet jau spėjome užbaigti 1,9 mln. EUR vertės antrinių žaliavų naudojimo didinimo bei broko mažinimo projektą. Iki metų galo numatytas ir naujausios kamštelių gamybos linijos įvedimas į eksploataciją bei investicijos į naujo dizaino liejimo formą“, – komentuoja V. Grižienė.

Kompanija jau suplanavo ir dalį 2023-ųjų investicijų – kitais metais numatyta investuoti 3,5 mln. EUR į naują PET plėvelės ekstruzijos liniją.

Praėjusių metų bendrovės pelnas prieš apmokestinimą siekė 2,274 mln. EUR.

Daugiausia produkcijos „Retal Baltic Films“ pernai eksportavo į Šveicariją, Vokietiją, Lenkiją, Prancūziją, Švediją ir Suomiją. Kompanijos pardavimai Lietuvoje pernai sudarė apie 5 proc..

Įmonėje pastaruoju metu dirba apie 200 darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją