„Galiu atsakingai pasakyti, valstybė bankų įpareigoti niekaip negali ir viskas priklausys nuo jų pačių sprendimų. Neįsivaizduoju, kad mano sektoriaus įmonės galėtų teikti paslaugas, jeigu už paslaugas nėra apmokama. O kaip bus apmokama, šioje vietoje yra klientų atsakomybė, iš Susisiekimo ministerijos pusės manome, kad yra tie pervežimai, kurie leidžiami ir ypač, kurie yra susiję su tarptautiniais įsipareigojimais, už juos atsiskaityti turėtų būti galima ir čia rizikos nėra per didelės“, – trečiadienį LRT radijui teigė M. Skuodis.

„Ar tokio mūsų patikinimo pakaks finansų institucijoms ir pakanka, kaip aš minėjau ne, čia yra esminis vaidmuo FNTT, muitinės ir galiausiai pačių bankų akcininkų“, – pridūrė jis.

Ministras tikina neįsivaizduojantis, ar tranzitas gali vykti, jeigu už paslaugas nėra apmokama, nes niekas nenorės vykdyti pervežimų nemokamai. Jis mano, kad reakcijos iš Rusijos dėl to galima sulaukti, tačiau jai bet kokiu atveju priežasčių sukelti didelį pasipiktinimą, nereikia.

„Šioje vietoje reakcijai (iš Rusijos – ELTA) jokių priežasčių tikrai nereikia. Bet finansų institucijoms, valstybė, Vyriausybė, nieko nurodyti aptarnauti negali, mes kol kas savo valstybinio banko neturime ir ačiū Dievui, kad neturime, nes priešingu atveju kiekvienas politikas norėtų nurodyti valstybės valdomam bankui, kaip elgtis vienu ar kitu atveju. Šioje vietoje turbūt yra ir daugiau žaidėjų, ne tik Lietuvos bankai, bet ir kitose šalyse“, – sakė politikas.

ELTA primena, kad praėjusį ketvirtadienį Rusijos žiniasklaida skelbė, kad Rusijos laikinasis reikalų patikėtinis Lietuvoje Sergejus Riabokonis įteikė Lietuvos URM notą dėl esą numanomo mokėjimų už Kaliningrado tranzito paslaugas sustabdymo. S. Riabokonis tvirtino, kad Rusijos operatorių, kurie naudojasi „Lietuvos geležinkelių“ paslaugomis, mokėjimus Vilnius nukreipia į Šiaulių banką, kuris savo ruožtu nebevykdo jokių operacijų su Rusija.

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) komunikacijos partnerė Kotryna Dzikaraitė tvirtina, kad pirmadienį buvo priimtas pirmasis traukinys Lietuvoje po tranzito tvarkos tarp Rusijos ir Kaliningrado atnaujinimo.

Penktadienį Užsienio reikalų ministerija (URM) Eltai patvirtino gavusi Rusijos notą dėl, Kremliaus teigimu, numanomo mokėjimų už Kaliningrado tranzito paslaugas sustabdymo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją