Vilniaus apygardos teismas liepos 28 dieną patenkino Registrų centro skundą ir panaikino Vilniaus miesto apylinkės teismo gegužės 6 dienos sprendimu pritaikytas laikinąsias apsaugos priemones – uždrausti Registrų centrui iš savo IT infrastruktūros iškeldinti „Teledemai“ priklausančią programinę įrangą, skirtą mobiliojo elektroninio parašo paslaugai teikti. Po šio sprendimo nebeliko teisinių kliūčių iškeldinti minėtą įrangą iš valstybės įmonės serverių.

„Valstybės turtas turi būti naudojamas tik siekiant patenkinti viešuosius interesus. Tai, kad valstybės ištekliai buvo naudojami privataus ūkio subjekto naudai, yra netoleruotina praktika, kuri ilgiau negalėjo tęstis. Šis teismo sprendimas padėjo tašką ilgai besitęsiančioje istorijoje, kurioje, nepavykus susitarti geranoriškai, deja, bet ginčo sprendimą teko perkelti į teismus“, – sako Registrų centro generalinis direktorius Saulius Urbanavičius.

Po Vilniaus apygardos teismo sprendimo, Registrų centras eilinį kartą informavo bendrovę „Teledema“ apie tai, kad bendrovės atstovai gali atvykti ir atsiimti jai priklausančią programinę įrangą. To nepadarius per savaitę, t.y. iki rugpjūčio 4 dienos, programinė įranga iš Registrų centro serverių bus iškeldinta. Tai reiškia, kad mobiliojo parašo paslauga, panaudojant Registrų centro IT infrastruktūrą, bendrovei „Teledema“ bus nebeteikiama. Bendrovė „Teledema“ yra vienintelė, kuriai tokia paslauga yra teikiama.

Bendrovės „Teledema“ klientams, kurie dėl šios situacijos gali susidurti su nesklandumais, dėl paslaugų teikimo tęstinumo patariama kreiptis į savo paslaugos teikėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją