Vien antrojo ketvirčio pelnas buvo 18,1 mln. eurų – 16 proc. daugiau, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė Šiaulių bankas.

„Ne tik bankas, bet ir klientai pratinasi prie neapibrėžtumo ir ekonominių iššūkių realybės. Tai rodo didėjusios finansavimo apimtys verslo, vartojimo ir būsto kreditavime, o paskolų renovacijai poreikis išliko stabilus“, – pranešime sakė Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius.

Grynosios palūkanų pajamos pirmąjį pusmetį augo 24 proc. iki 47,2 mln. eurų, grynosios paslaugų ir komisinių pajamos augo 8 proc. iki 9,1 mln. eurų.

Pirmojo pusmečio atidėjiniai siekė 1,9 mln. eurų, praėjusių metų atitinkamo laikotarpio atidėjiniai buvo 0,9 mln. eurų. Pusmečio pabaigoje paskolų portfelio rizikos kaštų rodiklis (CoR) siekė tiek pat kaip ir 2021 metų pirmąjį pusmetį – 0,2 proc.

Banko grupės išlaidų ir pajamų santykis be „SB draudimo“ klientų portfelio pusmečio pabaigoje siekė 43,4 proc. (prieš metus – 40,4 proc.), o nuosavo kapitalo grąža – 14,7 proc. (15,4 proc.).

Per pusmetį pasirašyta virš 670 mln. eurų vertės naujų kreditavimo sutarčių – beveik 12 proc. daugiau nei per praėjusių metų atitinkamą laikotarpį. Banko grupės bendras paskolų ir išperkamosios nuomos portfelis per ketvirtį augo 6 proc., o nuo metų pradžios 12 proc. ir viršijo 2,35 mlrd. eurų.

Verslo finansavimo paskolų pasirašyta beveik 9 proc. daugiau – už 382 mln. eurų. Per ketvirtį verslo finansavimo portfelis augo 5 proc., o nuo metų pradžios 9 proc. iki 1,28 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją