„Geopolitinė situacija ir pandemijos karantino ribojimai lėmė tiekimo grandinių sutrikimus ir išaugusias žaliavų bei energijos kainas, viso to padarinius jaučiame ne tik mes, bet ir mūsų klientai. Keičiasi projektų įgyvendinimo kaštai ir terminai, susiduriame su žaliavų įsigijimo iššūkiais. Iš kitos pusės, tvarių energetinių sprendimų paklausa šiuo metu yra kaip niekada išaugusi visoje Europoje.

Tą ypač juntame ir kaimyninėje Lenkijos rinkoje, kurioje jau šešerius metus įgyvendiname miestų katilinių rekonstrukcijos projektus šilumos gamintojams pereinant prie atsinaujinančių energijos šaltinių“, – įmonės patirtus iššūkius komentavo „Energijos taupymo centras“ generalinis direktorius Kęstutis Šliupas.

Pasak jo, įmonė prisitaikė prie dinamiškų aplinkybių ir toliau sėkmingai įgyvendina didelės apimties projektus.

„Tam, kad galėtume sėkmingai dalyvauti konkursuose užsienio rinkose, įgyvendinti jau pasirašytas sutartis ir didinti verslo apimtis, padidėjo apyvartinio kapitalo poreikis, todėl nusprendėme pasiskolinti iš Valstybės investicijų valdymo agentūros“, – komentavo K. Šliupas.

Pasak VIVA generalinio direktoriaus Dainiaus Vilčinsko, pandeminė situacija pasaulyje tiesiogiai paveikė gamybos ir energetikos sektoriuose veikiančias įmones, patirtus iššūkius pastarosios turėjo spręsti kompleksiškai ir itin dinamiškai.

„Beveik 30 metų patirtį sukaupęs „Energijos taupymo centras“ įgyvendina projektus Baltijos ir Skandinavijos šalyse, Lenkijoje, Ukrainoje. Įmonė neseniai laimėjo kogeneracinės elektrinės statybos Alytuje, tieksiančios šilumą ir elektrą miesto gyventojams, konkursą. Subalansavus pinigų srautus, VIVA finansavimas iš dalies bus nukreiptas ir šiam projektui įgyvendinti“, – sakė D. Vilčinskas.

Pasak jo, Pagalbos verslui fondo investiciniu periodu patvirtintas finansavimas įmonę pasieks išperkant obligacijas, o po poros metų įmonė grąžins pasiskolintas lėšas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją