Fondas papildomai išpirks 5 mln. eurų vertės įmonės obligacijų, finansavimas įmonei bus suteikiamas 20 mėnesių laikotarpiui, nurodo investavimo periodu pasirašyta sutartis. Pinigai bus skirti bendrovės plėtrai, teigiama VIVA pranešime.

„Kartu priėmėme sprendimą, kad finansavimo galimybes svarstysime etapais, atsižvelgdami į bendrovės investicijų ir verslo plėtros planus, gaunamų užsakymų dinamiką bei realų poreikį finansavimui, – sako VIVA generalinis direktorius Dainius Vilčinskas.

Pagalbos verslui fondas jau yra išpirkęs įmonės obligacijų už 7 mln. eurų – už 5 mln. eurų pernai birželį ir už 2 mln. eurų šių metų gegužę. Anot D. Vilčinsko, „Montuotojas“ ankstesnius savo įsipareigojimus vykdo.

„Įmonė laiku vykdo visus ankstesnius sutartinius įsipareigojimus ir dalį pasiskolintų pinigų jau yra grąžinusi į fondą“, – teigia D. Vilčinskas.

Papildomo finansavimo prireikė pritrūkus apyvartinio kapitalo plečiantis, sako „Montuotojo“ generalinis direktorius Nerijus Eidukevičius.

„Plečiame turimas inžinerines ir vadybines žinias žaliosios energetikos inžinerinių sprendimų sektoriuje. Vykdoma plėtra, naujų klientų pritraukimas ir jų kontraktų įgyvendinimas reikalauja reikšmingo papildomo apyvartinio kapitalo. Neabejoju, kad įvykdžius numatytus planus gerėjantys bendrovės rezultatai bus tik dar geresni“, – sako jis.

Dar 1 mln. eurų finansavimą įmonei anksčiau suteikė didžiausia jos akcininkė.

88,05 proc. „Montuotojo“ akcijų valdo privataus kapitalo bendrovės „INVL Asset Management“ profesionaliems investuotojams skirtas investicinis fondas „INVL Baltic Sea Growth Fund“.

Pernai „Montuotojas“ gavo 24,6 mln. eurų pajamų ir patyrė 3,45 mln. eurų nuostolį, rodo Registrų centrui pateiktos finansinės ataskaitos. 2020 metais bendrovės pajamos siekė 24,445 mln. eurų, nuostolis buvo 3,1 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją