Konkursas jau buvo skelbtas 2020 metais, bet ankstesnė projektavimo sutartis buvo nutraukta, siekiant padidinti projekto apimtis.

„Siekiama baseiną pritaikyti didesniam lankytojų skaičiui, tad atitinkamai pakoreguota techninė specifikacija ir konkursas paskelbtas iš naujo“, – BNS informavo Vilniaus savivaldybė.

Objektas numatytas Pilaitės gimnazijos sklype, Įsrūties gatvėje, šalia mokyklos pastato ir futbolo maniežo, tad ypatingas dėmesys bus skiriamas būsimojo statinio integralumui esamoje teritorijoje, penktadienį rašoma savivaldybės pranešime.

„Pilaitės baseinui numatyta vieta pačioje rajono širdyje, todėl mums labai svarbu, kad objektas atitiktų urbanistinį kontekstą, būtų vizualiai patrauklus ir atitiktų mokyklos bendruomenės ir gyventojų lūkesčius. Turėdami ne vieną architektūrinę viziją, galėsime parinkti geriausiai sporto reikmėms ir aplinkinių gyventojų poreikiams pritaikytus sprendinius“, – pranešime cituojamas Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Baseinas talpins mažiausiai 200 lankytojų, taip pat kelias dešimtis administracijos darbuotojų, plaukimo trenerių ir baseino darbuotojų.

Objekte numatyta įrengti mažiausiai šešių takelių 25 metrų ilgio baseiną, 12 metrų ilgio, 0,4 metro gylio vaikų baseiną, SPA zoną su masažiniu baseinu ir trimis skirtingo tipo pirtimis, taip pat dvi sporto sales.

Geriausią architektūrinę idėją pasiūlę konkurso dalyviai vėliau bus kviečiami neskelbiamų derybų būdu sudaryti sutartį dėl projektavimo paslaugų. Pirmąsias tris vietas konkurse užėmusiems dalyviams taip pat bus skiriamos premijos: pirmajai vietai – 15 tūkst., antrajai – 10 tūkst., trečiajai – 5 tūkst. eurų.

Projekto idėjos pasiūlymai bus priimami iki spalio 25 dienos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)