„Tikimės, kad po poros mėnesių atidarysime savo prekybos atstovybę Taipėjuje“, – Taivano parlamento pirmininko vizito metu penktadienį BNS sakė Ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jovita Neliupšienė.

Pasak jos, atstovybę planuojama atidaryti nuo rugsėjo 12 dienos.

Apie panašią data užsiminė ir Taivano parlamento pirmininkas You Si-Kunas (Ju Sikunas).

„Mes susitarėme pakviesti Seimo pirmininkę apsilankyti, kai jūsų atstovybė atsidarys Taipėjuje, šį spalį arba rugsėjį“, – teigė jis.

Parlamento pirmininkas ketvirtadieni susitiko su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, o penktadienį tęsia susitikimus su Seimo vicepirmininkais, komitetų nariais.

Pernai, gilėjant Vilniaus ir Taipėjaus santykiams, Lietuvoje rudenį atidaryta Taivaniečių atstovybė. Salą nedalomos šalies dalimi laikanti Kinija Taivano vardo atstovybės atidarymą palaikė jo bandymu veikti kaip nepriklausomai valstybei.

Po atstovybės atidarymo Pekinas sumenkino diplomatinius ryšius su Lietuva ir ėmėsi prekybos ribojimų, dėl jų Europos Sąjunga kreipėsi į Pasaulio prekybos organizaciją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją