„Norėdami visiškai nutraukti santykius su Rusija ir Baltarusija dėjome visas pastangas ieškodami alternatyvų kitose šalyse. Vis dėlto, kitose rinkose žaliavos yra gerokai brangesnės, tad tai turės įtakos ir produkto kainai“, – sakė ji.

Tuo metu kai kurie „Higėjos“ produkto pardavėjai jau siūlo rinktis alternatyvą – nuovirų valiklį „Ūla“.

„Tiekėjas informavo, kad gamyba laikinai stabdoma dėl žaliavų stygiaus. Tikimės, kad šios prekės tiekimas į mūsų parduotuves bus atnaujintas rugpjūtį.

Šiuo metu, kaip alternatyvą, galima įsigyti kalkių nuovirų valiklį „Ūla“. Atsiprašome pirkėjų dėl nepatogumų“, – sakė „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

„Maximos“ parduotuvėse nebelikus „Higėjos“ prekės ženklo miltelių nuoviroms šalinti, šio produkto savo klientams negali pasiūlyti ir „Barbora“.

„Tačiau greitu metu į asortimentą įsivesime rinkoje siūlomą alternatyvą nuoviroms šalinti „Ūlą“, – sakė „Barboros“ komunikacijos vadovė Jurgita Gižaitė-Tulabienė.

Tuo metu prekybos tinklas „Iki“ alternatyvos dar nesurado.

„Taip, dėl kai kurių sudedamųjų dalių trūkumo, produkto gamintojas informavo, kad negali pagaminti ir pristatyti šio produkto. Kai kuriose parduotuvėse turime dar likutį produkto. Taip pat aktyviai ieškome alternatyvos“, – sakė „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė.

„Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė nurodė, kad nuolatiniame asortimente tokios prekės apskritai neturi.

„Tačiau jos įsigyti siūlome specialių teminių savaičių metu ar vykstant „Švaros festivaliui“. Jo metu tokią prekę siūlome kaip laikiną pasiūlymą“, – sakė ji.

Savo ruožtu „Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis atsakė, kad jiems tokius miltelius tiekia du tiekėjai. „Žodžiu, miltelių turime“, – sakė jis.

„Rimi“ elektroninėje parduotuvėje „Higėjos“ arba kitokių miltelių nuoviroms šalinti šiuo metu nėra. Kaip sakė „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva, produktą sugrąžinti į lentynas planuojama rugpjūčio viduryje.

„Delfi“ su pasiteiravimu, ar susiklosčiusi situacija yra palanki užimti konkurento pozicijas, kreipėsi į „Ūla“ miltelius gaminančią „Koslita“. Įmonės pardavimų ir rinkodaros vadovas Mantas Račiukaitis atsakė, kad pastarieji metai žaliavų rinkoje yra gana sudėtingi.

„Spartus energetinių išteklių kainų augimas, didėjantys transportavimo kaštai, be jokios abejonės, daro įtaką mūsų gaminamos produkcijos kainodarai. Žaliavų kainos auga ne dienomis, o valandomis, tad sunku išlaikyti žemas kainas ir operatyviai reaguoti į augančią žaliavų savikainą.

Įmonė „Koslita“ gamina daugiau nei 400 skirtingų kūno ir plaukų priežiūros, valymo, skalbimo ir dezinfekavimo priemonių, o pagrindiniai mūsų žaliavų tiekėjai jau daugiau kaip 30 metų yra partneriai iš tokių šalių kaip Latvija, Lenkija, Vokietija, todėl išvengiame būtinybės ieškoti naujų žaliavų tiekėjų, siekiant atsiriboti nuo bendradarbiavimo su Rusija bei Baltarusija“, – pasakojo jis.

M. Račiukaitis pridūrė, kad jų miltelių nuoviroms šalinti galima įsigyti „Norfoje“, „Senukuose“, „Aibėje“, „Moki-veži“, „Depo“.

„Taip pat gaminame kalkių ir nuovirų valiklį „Ūla“ 500 ml (skystį) kaip alternatyvą milteliams. Jo galima įsigyti prekybos centruose „Maxima“, „Sanitex“, „Ermitažas“, – vardijo jis.

Tuo metu „Higėjos“ atstovė atskleidė, kad rugpjūčio viduryje jų gaminamas produktas „Milteliai nuoviroms šalinti, 100 g“ turėtų grįžti į lentynas. Taip pat bus atnaujinta jo išvaizda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)