„Nuo šių metų rugpjūčio 15 dienos nebevykdysime mokėjimų Rusijos rubliais, neatsižvelgiant į gavėjo šalį, o nuo rugsėjo 1-osios – ir mokėjimų į Rusijos Federaciją ir Baltarusiją arba iš jų bet kuria valiuta“, – rašoma Šiaulių banko interneto svetainėje.

Banko atstovai BNS teigė, jog ilgiau nei kiti šalies komerciniai bankai sąsajų su Rusija ir Baltarusija jis nenutraukė dėl klientų patogumo.

„Vertindami situaciją pirmiausiai kalbėjomės su verslo klientais apie jų situaciją, skatinome ir davėme laiko persiorientuoti į kitas rinkas mažinant priklausomybę nuo sankcionuotų šalių“, – komentare BNS teigė banko atstovė Monika Rožytė.

„Mokėjimai į/iš Rusijos ir Baltarusijos visomis valiutomis bus stabdomi nuo rugsėjo 1 dienos, išskyrus išimtinius atvejus, būtinus humanitariniams tikslams ir valstybės funkcijoms užtikrinti“, – pridūrė ji.

„Swedbank“ nuo gegužės 6 dienos nebeaptarnauja mokėjimų tarp Lietuvos ir Rusijos bei Baltarusijos, SEB bankas – nuo gegužės 15 dienos, „Luminor“ – nuo birželio 30 dienos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją