„Įvertinus reikšmingai išaugusį verslo klientų iš Ukrainos poreikį gabenti grūdus ir kitus krovinius iš šalies, „LTG Cargo Ukraine“ birželį atnaujino veiklą Ukrainoje. Iki šiol Klaipėdos jūrų uostą jau pasiekė 17 traukinių su maždaug 23 tūkst. tonų žemės ūkio produkcijos iš Ukrainos“, – Eltai teigė K. Dzikaraitė.

Ji sakė, kad bendrovė „LTG Cargo“ tarp Mockavos, esančios Lietuvoje, ir Trakiškių, esančių Lenkijoje, terminalų, pradėjo gabenti Ukrainos rinkai skirtus naftos produktus.

„Be to, iš Klaipėdos jūrų uosto į Ukrainą praėjusią savaitę išvyko pirmasis traukinys su lietuviška produkcija. Keturiolika krautų 30 pėdų konteinerių gabenamas kartonas. Jis jau atvyko į Ukrainą.

Tikimasi, kad artimiausiais mėnesiais gabenamų krovinių spektras, apimtys bei krovinių gabenimo geografija plėsis“, – sakė LTG komunikacijos atstovė.

K. Dzikaraitė kaip didžiausią iššūkį išskyrė skirtingoms geležinkelio vėžėms reikalingų lokomotyvų ir vagonų trūkumą regione. Anot jos, nors kol kas technologiniai maršruto iš Ukrainos į Lietuvą per Lenkiją aspektai dar yra sudėtingi, tačiau bendrovė juos aktyviai sprendžia.

„Esant dabartinėms sąlygoms ir nesiėmus papildomų veiksmų šalinti apribojimus, susijusius visų pirma su geležinkelio infrastruktūra Lenkijoje, per parą iš Ukrainos per Lenkiją į Lietuvą ir toliau į Klaipėdos uostą daugiausiai galima pervežti po vieną traukinio sąstatą su žemės ūkio produkcija. Skaičiuojant metinį kiekį, tai siektų apie 0,5 mln. tonų“, – tvirtino LTG komunikacijos partnerė.

„LTG Cargo Ukraine“ LLC 100 proc. priklauso Lietuvos krovinių pervežimo geležinkeliu įmonei AB „LTG Cargo“ , kuri yra Lietuvos valstybinės įmonės AB „Lietuvos geležinkeliai“ dalis ir užima 10 vietą Europos Sąjungoje pagal krovinių pervežimo apimtis. Veiklą įmonė Ukrainoje pradėjo 2020 metais.

ELTA primena, kad nuo gegužės pabaigos, į Lietuvą reguliariai gabenami grūdai ir kita žemės ūkio produkcija iš Ukrainos. Taip siekiama per Klaipėdos uostą išplukdyti bent dalį Ukrainoje esančių grūdų, kurių gabenimas yra užstrigęs dėl Rusijos karinių veiksmų ir vykdomos uostų blokados Ukrainoje.

Birželio viduryje, krovinių vežimo bendrovės „LTG Cargo“ antrinė bendrovė „LTG Cargo Ukraine“ atnaujino veiklą Ukrainoje. Šis sprendimas priimtas įvertinus reikšmingai išaugusį verslo klientų iš Ukrainos poreikį gabenti grūdus ir kitus krovinius iš šalies, teigiama „Lietuvos geležinkelių“ pranešime.

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) Grupės krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ taip pat stiprina bendradarbiavimą su Ukrainos klientais ir liepos mėnesį pradėjo gabenti naftos produktus.

Šiuos produktus į Ukrainą bendrovė planuoja gabenti 2–3 kartus per savaitę. Tikimasi, kad tarptautiniai pervežimai aplenkiant Baltarusiją iki vasaros pabaigos pasieks iki 30 tūkst. tonų apimtis per mėnesį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją