„Pastaraisiais metais su komanda daug dėmesio skiriame inovacijoms, orientuotoms į pristatymo procesą. Džiaugiamės galėdami pristatyti analogų Lietuvoje neturintį jungtinį projektą, kurio metu maisto prekių pristatymą į namus atliks savavaldžiai automobiliai.

Šie automobiliai – tarsi robotai kurjeriai, kurie prekes pristato dar efektyviau ir lanksčiau. Jiems nereikia vairuotojo, o prekes vienu metu jie gali nugabenti į kelias vietas. Varomi elektros variklių jie yra itin draugiški aplinkai“, – sako Tadas Norušaitis, startuolio „LastMile“ vadovas ir bendraįkūrėjas.

Autonominio prekių pristatymo automobilis veikia paprastai – įvykdžius standartinį apsipirkimą internetu, pirkiniai yra pakraunami į mažą savavaldį automobilį. Ši transporto priemonė nugabena užsakymą iki kliento namų slenksčio ir per mobiliąją aplikaciją informuoja jį, kad užsakymas paruoštas atsiimti. Klientui tereikia įvesti užsakymo atsiėmimo kodą ir pasiimti pirkinį.

„LastMile“ kartu su jį valdančia „Iki“ investuos į autonominių pristatymo automobilių bandymus Lietuvoje

Pirmieji autonominiai automobiliai Lietuvoje pristatomi su jų vystytojais – autonominių automobilių technologijas vystančia bendrove „Cleveron Mobility“ iš Estijos. Pasak bendrovės vadovo Sander Sebastian Agur, autonominių automobilių naudojimas turi itin didelį potencialą būtent mažmeninės prekybos ir prekių pristatymo srityje. „Clevon 1“ modelio autonominiai automobiliai autonominiai automobiliai jau pradėti eksploatuoti Estijos gatvėse, išbandyti Olandijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje.

Nijolė Kvietkauskaitė, prekybos tinklo „Iki“ generalinė direktorė, sako, kad 2021 metais startuolį „LastMile“ įsigijęs prekybos tinklas „Iki“ nuosekliai skiria daug dėmesio inovatyviems mažmeninės prekybos sprendimams, suteikiantiems dar patogesnes apsipirkimo galimybes pirkėjams bet kur ir bet kada.

Startuolio „LastMile“ platforma šiuo metu turi daugiau nei 300 tūkst. registruotų vartotojų. Šiuo metu „LastMile“ savo paslaugas siūlo Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Tauragės, Šilalės ir Marijampolės gyventojams.Prekybos tinklas „Iki“ 2021 m. rugsėjo mėn. įsigijo startuolį „LastMile“ po daugiau nei pusantrų metų trukusio, bendradarbiavimo.

Prekybos tinklą „Iki“ šiuo metu sudaro 231 parduotuvė, kulinarijos gamybos centras bei 3 regioninės kepyklos. Prekybos tinklas kartu su „Pixevia“ vasarį Vilniuje, Didžiojoje g., atidarė ir pirmąją autonominę parduotuvę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją