Gegužę verslai atkūrė veiklą

Praėjusią savaitę Lietuvoje viešėjęs Ukrainos ekonomikos viceministras Tarasas Kachka kalbėjo, kad nuo gegužės Ukrainos ekonomika pradėjo augti ir šiuo metu yra stabili. Vis dėlto, anot jo, atsižvelgus į šalies gamybos našumo, importo, eksporto rodiklius, ji perpus mažesnė, nei buvo iki karo.

„Po pirminio šios milžiniškos Rusijos agresijos prieš Ukrainą sukelto šoko vasarį nuo gegužės mūsų ekonomika pradėjo kilti nuo dugno, ji jau keletą mėnesių stabili. Žinoma, skirtingais matmenimis, dabar šalies ūkis siekia pusę iki karo buvusios ekonomikos lygio“, – konferencijoje „Rebuild Ukraine“ kalbėjo T. Kachka.

Panašu, kad Ukrainos ekonomika pradėjo augti tada, kai nuo gegužės dalis verslų atkūrė savo veiklą ir gamybą. Štai gegužės viduryje veiklą atnaujino Lietuvos verslininko Lino Mališkos metalo apdirbimo įmonė „Stevila“, kurioje šiuo metu dirba 22 darbuotojai.

Birželio pradžioje pradėjo veikti ir Lietuvos medžio plaušo plokščių, kartono bei higieninio popieriaus gamybos grupės „Grigeo“ Ukrainoje, netoli Černihovo, įsikūrusi gofruotojo kartono gamybos įmonė „Mena Pak“, kurioje šiuo metu apie 50 darbuotojų.

Nepertraukiamai nuo karo pradžios veikia ir lietuvių investuotojų prekybos tinklas „Novus“, kuriame šiuo metu dirba apie 6 tūkst. žmonių.

Apie pagrindinius verslo iššūkius ir nuostolius, Ukrainos ekonominę būklę, atlyginimus ir darbo rinką, kainas parduotuvėse ir degalinėse Delfi kalbėjosi su šių įmonių vadovais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)