Šalčininkų rajono statybų bendrovės „Verslo invazija“ prašymą iškelti bankroto bylą ŠDS liepos 4-ąją priėmė nagrinėti Šiaulių apygardos teismas. Pareiškimą teismas ketina nagrinėti rugpjūčio 22-ąją, rašoma nutartyje, kurią matė BNS.

Šiaulių bendrovės generalinis direktorius Leonas Čepulis sako, jog toks teismo sprendimas jam buvo netikėtas.

„Aš galvoju, kad teismas pirmiausiai turėjo pasižiūrėti, kas čia vyksta, aš tikrai su ta invazija („Verslo invazija“– BNS) neturiu skolų, jie net žyminio mokesčio neužsimokėjo. Nežinau, mėginu aiškintis, man irgi čia naujiena. Esu šoke, aš visą gyvenimą dirbau ir neturėjau tokių praktikų su bankrotais, administratoriais, su teismais labai mažai turėjau. Atėjo invazija – arba atlaikysiu ją, arba ne“, – BNS sakė L. Čepulis.

Šiaulių apygardos teismas patenkino „Verslo invazijos“ prašymą atidėti 470 eurų žyminio mokesčio mokėjimą iki sprendimo priėmimo datos.

L. Čepulis teigia, jog ginčą buvo galima išspręsti ir be teismo.

„Buvo pas mus ginčas, bet jis buvo tiek menkas, kad jį reikėjo spręsti paprastai, be teismo. Jis buvo jau išspręstas, bet jie prapuolė, o dabar nori mums bankroto. Neturiu ką komentuoti“, – kalbėjo jis.

Bendrovės „Verslo invazija“ vadovas Audrius Barauskas sako, kad „Šiaulių dujotiekio statyba“ už darbus tiesiant GIPL dujotiekį jai liko skolinga apie 70 tūkst. eurų, ir tai ne vienintelė jos skola.

„Tie darbai susiję su GIPL dujotiekio statyba, mes tiesėme kelius prie dujotiekio mazgų. Kiek žinau, bendrovė skolinga ne tik mums, mes – tik lašas jūroje“, – BNS sakė A. Barauskas.

Pasak įmonės vadovo, bankroto bylą inicijuoti nutarta, nes ŠDS nerodė geranoriškumo spręsti ginčą taikiai, ir pastebėjus, kad bendrovės būklė blogėja.

„Galėjome tikrai tartis draugiškai, bet jie su mumis visiškai nesikalbėjo. Kitas dalykas, panašu, kad jų finansinė situacija blogėja, negaliu vertinti, kaip ji bloga, bet ji pernai patyrė didelius nuostolius, atleido daug žmonių. Žinote, vienintelė mintis peršasi – jeigu dabar nebandysi išieškoti, tai gali ir nieko neturėti“, – kalbėjo „Verslo invazijos“ vadovas.

„Sodros“ duomenimis, 2021-ųjų pabaigoje Šiaulių įmonėje dirbo kiek daugiau nei 100 darbuotojų, o šiuo metu – 87.

Pernai įmonė patyrė 1,67 mln. eurų nuostolį (2020 metais gavo 402 tūkst. eurų pelno) ir išmokėjo beveik 20 tūkst. eurų dividendų. Įmonė gavo 14,3 mln. eurų pajamų (37 proc. mažiau), rodo Registrų centrui pateiktos finansinės ataskaitos.

Jose nurodoma, kad „Verslo invazija“ teisme iš jos reikalauja 5,2 tūkst. eurų skolos, tačiau ši suma užginčyta ir į apskaitą neįtraukta.

„Šiaulių dujotiekio statyba“ kartu su bendrove „Alvora“ už maždaug 80 mln. eurų (be PVM) „Amber Grid“ užsakymu 2020-2021 metais nutiesė strateginį Lietuvai dujotiekį į Lenkiją.

Vilniaus apygardos teisme šiuo metu nagrinėjamas ŠDS ieškinys, kuriuo ji iš „Alvoros“ reikalauja sumokėti beveik 4,7 mln. eurų įsiskolinimą, neišmokėtą jungtinės veiklos partnerio pelną, atlyginti nuostolius ir sutartinę baudą.

ŠDS kartu su Vokietijos koncernu „PPS Pipeline Systems“ statė Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo dujotiekį, terminalui svarbų dujotiekį Klaipėda-Kuršėnai, vamzdyną nuo Tauragės iki Klaipėdos, įmonė dalyvavo statant daugelį šalies dujotiekių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją