PST pranešė, jog tęsia derybas su VMI dėl taikos sutarties, Konkurencijos tarybos paskirtą milijoninę baudą mokant dalimis, ir veiklą vykdo įprastai.

„Kaip ir teigėme anksčiau šiandien, susiklosčiusią situaciją laikome nesusipratimu, PST toliau atlieka suplanuotus darbus. Dėkojame institucijoms, kad operatyviai sureagavo ir situaciją išsprendė“, – pranešime sakė PST generalinis direktorius Egidijus Urbonas.

Kiek anksčiau trečiadienį skelbta, kad antstolis įšaldė dalį PST lėšų, kurių suma lygi nesumokėtai Konkurencijos tarybos įmonei skirtos baudos sumai. PST teigė, kad tikisi greitai taikiai susitarti su VMI dėl baudos mokėjimų.

E. Urbono teigimu, pranešimą apie areštuotas sąskaitas bendrovė gavo antradienį vakare, ši žinia buvo labai netikėta, nes bendrovė su VMI baigia pasiekti susitarimą dėl baudos mokėjimo.

Nei E. Urbonas, nei antstolis BNS trečiadienį negalėjo pasakyti tikslios areštuotos lėšų sumos. PST vadovas BNS teigė, jog įmonė jau yra sumokėjusi apie 2,3 mln. eurų baudos.

Konkurencijos taryba 2017 metais PST skyrė skyrė 8,5 mln. eurų, o bankrutuojančiai Vilniaus statybų bendrovei „Active construction management“ (buvusiai „Irdaivai“) – 3,7 mln. eurų baudas už tai, kad jos prieš septynerius metus buvo sudariusios kartelinį susitarimą, dalyvaudamos Vilniaus savivaldybės skelbtuose darželių atnaujinimo konkursuose.

VMI 2020 metų vasarą sutiko leisti PST mokėti baudą dalimis, tačiau Konkurencijos taryba tokį sprendimą apskundė teismui. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas šiemet sausį galutinai nutarė, kad antstolis, leidęs PST dalimis sumokėti baudą, viršijo įgaliojimus.

VMI dar 2020 metų gruodį kreipėsi į Europos Komisiją (EK) dėl valstybės pagalbos, išdėstant PST skirtos 10,3 mln. eurų (su palūkanomis) baudos mokėjimus. Gegužės pabaigoje VMI gavo EK išaiškinimą, jog PST gali dalimis mokėti jai skirtą baudą, tačiau su papildomomis 3,65 proc. palūkanomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją