Pasak Frankfurte įsikūrusio banko, atsakingo už monetarinę politiką 19 euro zonos šalių, incidentas įvyko „neseniai“. Paštu atsiųstame atsakyme į prašymą pakomentuoti atitinkamą naujienų tinklalapio „Business Insider“ pranešimą, banko atstovai pridūrė, kad mėginimas įsilaužti „buvo greitai identifikuotas ir sustabdytas“, bet kitų detalių nesutiko atskleisti, nes atliekamas tyrimas.

„Business Insider“, nenurodydamas savo šaltinių, pranešė, kad Ch. Lagarde gavo tekstinę žinutę iš, kaip paaiškėjo, buvusios Vokietijos kanclerės Angelos Merkel mobiliojo telefono numerio. Žinutėje buvo teigiama, kad A. Merkel norėjo pabendrauti su ECB vadove per susirašinėjimo programėlę „WhatsApp“, nes taip būtų saugiau.

Portalo duomenimis, tada Ch. Lagarde telefonu susisiekė su A. Merkel ir paklausė, ar ji tikrai nori pasikalbėti per „WhatsApp“. Manoma, kad nusikaltėliai siekė užvaldyti įvairių žinomų veikėjų „WhatsApp“ ir kitų platformų paskyras.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją