Buvęs įgaliotas atstovas Egidijus Kaselis lieka administratoriaus komandoje, kad galėtų operatyviai ir išsamiai supažindinti su situacija įmonėje, gamybos atnaujinimo planu ir kitais procesais, pirmadienį pranešė administratorius.

„Pagrindinė šiandien keliama užduotis laikinajam administratoriui ir man asmeniškai – kuo skubiau neatsiliekant nuo plano pradėti gamybą, padėti įmonės administracijai ir kuo skubiau laikantis sankcijų režimo tikrinti įmonės siūlomus sandorius. Tikiuosi, kad jau liepos pabaigoje į darbo vietas grįš didžioji dalis įmonės darbuotojų, o laikinojo administratoriaus komandos ir įmonės vadovų bei profsąjungų bendradarbiavimas taps dar sklandesnis“, – pranešime teigė R. Vaštakas.

R. Vaštakas yra vadovavęs bendrovėms „Sirijus“, „Klaipėdos Smeltė“, dirbęs Vokietijos koncerno „Siemens“ antrinėje įmonėje „Baltijos automobilių technika“, buvęs „Klaipėdos laivų remonto“, „Achemos“, „Klasco“ valdybų narys, Susisiekimo ministerijai pavaldžių 18 bendrovių ir įmonių – Lietuvos paštas, Lietuvos radijo ir televizijos centras, Vilniaus tarptautinis oro uostas – valdybos pirmininkas, vadovavo „Eikos“ Klaipėdos regionui, koncernui „Achemos grupė“.

Praėjusią savaitę apsilankęs bendrovėje Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas pareiškė, kad laikinojo administratoriaus darbas jam kelia abejonių, priekaištauta, kad „Lifosos“ veikla atnaujinama pernelyg lėtai.

Anot jo, sankcijos turi būti pritaikytos taip, jog su Kremliumi susiję asmenys negautų jokios naudos, tačiau, jo teigimu, nereikia eiti į kraštutinumus ir sužlugdyti įmonės.

Šiuo metu įmonėje dirba 307 darbuotojai, BNS pirmadienį patvirtino administratoriaus atstovas Giedrius Galdikas.

Iki sankcijų taikymo bendrovėje dirbo 1030 darbuotojų, šiuo metu jų yra 978, rodo „Sodros“ duomenys.

„Lifosos“ administratorė – nemokumo administravimo bendrovė „Finance Guru“ su partneriais „Zeta Law“, „Ernst & Young Baltic“, „EY Law“, „Grant Thornton Baltic“ bei „Domus Sola“ darbą bendrovėje pradėjo gegužės 24-ąją.

Nuo liepos iš „Lifosos“ generalinio direktoriaus pareigų pasitraukė metus bendrovei vadovavęs Rimantas Proscevičius, įmonei laikinai vadovauja finansų direktorė Regvita Ivanovienė.

ES kovo 9-ąją paskelbus sankcijas Kremliui artimam Rusijos oligarchui Andrejui Melničenkai buvo įšaldytos „Lifosos“ sąskaitos, o balandžio 10-ąją įmonė veiklą sustabdė.

100 proc. „Lifosos“ akcijų priklauso Šveicarijoje registruotai „EuroChem Group“ (dabar „EuroChem Europe“), kurios 90 proc. priklauso A. Melničenkos valdomai Kipro įmonei „AIM Capital“. „EuroChem Group“ kovo 10 dieną pranešė, kad A. Melničenka nuo kovo 9 dienos atsistatydino iš jos direktorių valdybos, jis taip pat esą nebėra pagrindinis grupės naudos gavėjas.

R. Ivanovienė kovo viduryje pranešė, kad A. Melničenka savo akcijas perrašė žmonai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją