Kauno apygardos teismas birželio 21 dieną atmetė „Žiežmarių gėlių“ skundą ir paliko nepakeistą Kauno apylinkės teismo kovo mėnesį priimtą sprendimą.

„Žiežmarių gėlės“ teismo prašė panaikinti inspekcijos sprendimą, kuriuo ji 2016 metų reikalavimą nugriauti savavališkai pastatytus šiltnamius prie Žiežmarių 2021 metais papildė nuostata, kad įmonei jų nenugriovus per numatytą terminą, inspekcija turi teisę nugriauti šiltnamius ir sutvarkyti statybvietę įmonės lėšomis.

2017 metais įsigaliojo nauja Priežiūros įstatymo redakcija, suteikianti inspekcijai tokią teisę.

„Situacija, kai valstybės institucija tikslina savo sprendimus praėjus daugiau nei penkeriems metams nuo privalomųjų nurodymų surašymo, rodo, kad pati valstybės institucija nesilaiko teisinių santykių stabilumo ir apibrėžtumo principų“, – teismo nutartyje nurodoma Žiežmarių įmonės pozicija.

Inspekcija teigė, kad įmonė tiesiog siekia atitolinti neigiamas pasekmes laiku neįteisinus šiltnamių arba jų nenugriovus.

Šiltnamius inspekcija liepė nugriauti iki 2016 metų rugsėjo 16 dienos, vėliau teismų sprendimais šis terminas buvo pratęstas iki 2019 metų gruodžio. „Žiežmarių gėlės“ terminą prašė dar kartą pratęsti, tačiau pernai jos skundas buvo atmestas.

Įmonė teigė, kad ji yra šiltnamių savininkė, bandė juos įteisinti, tačiau to padaryti nepavyko dėl projektų sudėtingumo bei būtinų darbų masto.

Kauno apylinkės teismas šiemet nustatė, kad keturi šiltnamiai nėra registruoti Nekilnojamojo turto registre, be to, iki šiol savavališka šiltnamių statyba nėra įteisinta, todėl teismas nesutiko su įmonės teiginiu, kad ji yra šiltnamių savininkė.

Teismas pažymėjo, kad įmonė vis dar turi teisę įteisinti savavališką statybą, tačiau toks procesas negali tęstis neapibrėžtą laiką. Teisėjai taip pat aiškino, kad papildžius nurodymus įmonės įsipareigojimai nepasikeitė ir skundžiami potvarkiai nepažeidžia jos teisių bei interesų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją