Kaip nurodoma „Maxima Grupės“ pranešime, obligacijų įsigijo instituciniai investuotojai iš Baltijos, Skandinavijos regiono, Jungtinės Karalystės ir Lenkijos.

Nepaisant sudėtingų rinkos sąlygų, investuotojai aktyviai domėjosi emisija ir obligacijos buvo išplatintos su 6,25 proc. metinėmis fiksuotomis palūkanomis (6,5 proc. pajamingumu). Išplatintas obligacijas ketinama kotiruoti „Euronext Dublin“ ir „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržose.

„Pastaroji savaitė parodė didelį rinkos susidomėjimą mūsų verslu, todėl pavyko užbaigti projektą su daugiau nei 20 investuotojų ir daugiau nei pusę sumos pritraukiant iš tarptautinių rinkų. Labai džiaugiuosi ir toliau matydamas investuotojų tikėjimą mumis. Kartu tai ir stipri žinutė dėl pasitikėjimo viso regiono saugumu ir perspektyvomis vasario 24 d. prasidėjusio karo Ukrainoje akivaizdoje“, – sako „Maxima Grupės“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Mantas Kuncaitis.

Obligacijų programos ir obligacijų platinimo partneriais „Maxima Grupė“ pasirinko „Citi“, „J.P. Morgan“, „Luminor“ ir MUFG bankus. Pagrindinis „Maxima Grupės“ teisės konsultantas buvo „Clifford Chance LLP“ ir „Ellex Valiūnas“, konsultavusi „Maxima Grupę“ Lietuvos teisės klausimais. Bankų teisiniai konsultantai – advokatų kontora „Linklaters LLP“ ir „TGS Baltic“.

„Maxima Grupė“ valdo prekybos tinklus „Maxima“ (Baltijos šalyse), „Stokrotka“ (Lenkijoje), „T-Market“ (Bulgarijoje) ir elektroninę maisto parduotuvę „Barbora“, veikiančią Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją