Sandorį, apie kurį pranešta vasario 1 dieną, patvirtino Estijos konkurencijos tarnyba ir Estijos finansų priežiūros tarnyba, penktadienį pranešė „Luminor“.

Tikimasi, kad įsigijimas sutvirtins „Luminor“ pozicijas sparčiai augančioje e. prekybos mokėjimo paslaugų rinkoje bei paspartins „Maksekeskus“ augimą už Estijos ribų.

„Įsigijimas sustiprins „Luminor“ pozicijas sparčiai augančiame e. prekybos mokėjimų sektoriuje ir išplės mūsų pasiūlymus smulkiam ir vidutiniam verslui“, – pranešime teigė „Luminor“ vadovas Peteris Bosekas.

„Mūsų patirtis Baltijos rinkose leis pagreitinti MKK plėtrą Latvijoje ir Lietuvoje bei sustiprins pozicijas Estijos smulkaus ir vidutinio verslo segmente“ – teigė „Luminor“ verslo bankininkystės vadovas Andrius Načajus.

„Maksekeskus“ vadovu ir po sandorio užbaigimo lieka Artas Lucas.

MKK elektroniniams prekybininkams ir jų klientams teikia mokėjimo sprendimus bei su elektronine prekyba susijusias paslaugas Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Suomijoje. Bendrovė aptarnauja daugiau nei 3 tūkst. aktyvių prekybininkų Baltijos šalyse.

MKK įkurta 2012 metais Estijoje įmonių „Inbank“ ir „Olsson & Nielsen Nordic“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją